Henkogte porrer smager vidunderligt til kødretter som fx oksesteg - eller bare en almindelig hakkebøf. Til henkogte porrer kan du høste de porrer, der ikke er blevet så store. De skal helst kun være ca. 1 cm tykke. Alternativt kan du bruge forårsløg i opskriften.
Se flere opskrifter
Det skal du bruge til henkogte porrer
- 5 dl eddike
- 1 dl sukker
- 2 spsk. salt
- Porrer, så mange der kan være i et 1-litersglas. Alternativt kan du bruge forårsløg.
Sådan henkoger du dine porrer
- Bland eddike, sukker og salt i en gryde og sæt i kog.
- Rens porrerne, tag så meget som muligt af det grønne med - det er sprødt og lækkert.
- Tilsæt de hele porrer, når lagen koger. Lad dem blive i, til lagen koger igen - og ikke længere. De skal kun have en blanchering, ellers bliver de lidt seje.
- Tag porrerne op, og placer dem stående i højt henkogningsglas.
- Hæld lagen over, og luk glasset.
- Sæt glasset i ovnen ved 140 grader og lad det stå cirka ½ time indtil du kan se, det begynder at boble lidt.
- Tag glasset ud og lad det køle langsomt ned.
- Opbevar glasset med henkogte porrer mørkt og køligt.
Forberedelsestid: 10 minutter
Kogetid: 35 minutter
Kalorier: 90