Henkogte pærer er lækre i en dessert, fx med flødeskum og mandler, eller med romfrugten fra en solbærrom. Pærerne kan holde sig meget længe, når de er forseglede i glas og opbevares mørkt, men så snart de åbne, skal de spises med det samme.
Se flere opskrifter
Det skal du bruge for at henkoge pærer
- 1 kg pærer.
- 5 dl vand.
- 125 g sukker.
- 1 tsk. vanilje.
Sådan henkoger du en pære
- Bring vand, sukker og vanilje i kog.
- Skræl pærerne, skær pletter væk, skær dem i halve, så er det nemmere at få kernehusene ud.
- Læg pærerne i den kogende lage med det sammen, ellers bliver de brune. Skræl og halver et par pærer af gangen og lad dem koge 5 minutter hver.
- Læg pærerne i henkogningsglas, efterhånden som de bliver færdige.
- Skum lagen, giv den et opkog og fjern rester fra pærerne fra overfladen med en ske.
- Hæld lagen på glasset og luk det.
- Sæt glasset i ovnen ved 140 grader i ½ time.
Forberedelsestid: 15 minutter
Kogetid: 35 minutter