Henkogte pærer er lækre i en dessert, fx med flødeskum og mandler, eller med romfrugten fra en solbærrom. Pærerne kan holde sig meget længe, når de er forseglede i glas og opbevares mørkt, men så snart de åbne, skal de spises med det samme.

Pærerne kan holde sig længe, hvis du opbevarer dem et mørkt sted, men når du først åbner for glasset, skal de spises med det samme. Foto: Jesper Ellegaard, Baghuset.
Se flere opskrifter
Det skal du bruge for at henkoge pærer
- 1 kg pærer.
- 5 dl vand.
- 125 g sukker.
- 1 tsk. vanilje.
Sådan henkoger du en pære
- Bring vand, sukker og vanilje i kog.
- Skræl pærerne, skær pletter væk, skær dem i halve, så er det nemmere at få kernehusene ud.
- Læg pærerne i den kogende lage med det sammen, ellers bliver de brune. Skræl og halver et par pærer af gangen og lad dem koge 5 minutter hver.
- Læg pærerne i henkogningsglas, efterhånden som de bliver færdige.
- Skum lagen, giv den et opkog og fjern rester fra pærerne fra overfladen med en ske.
- Hæld lagen på glasset og luk det.
- Sæt glasset i ovnen ved 140 grader i ½ time.
Forberedelsestid: 15 minutter
Kogetid: 35 minutter