Denne opskrift giver dig rigtig meget solbærrom. Op til 6 flasker. Hvis du kun skal bruge en flaske solbærrom, kan det derfor være en idé at bruge 1/6 af alle opskrifterne.
Når du har lavet solbærrommen, får du som biprodukt noget skøn mos med rom, som er fantastisk til dessert. Bland det med lidt sukker, og gem det i et glas. Det er lækkert oven på is eller med flødeskum til.
Det skal du bruge for at lave solbærrom
- 1½ kg solbær.
- 6 søde mandler og 2 bitre mandler. Du kan sagtens undvære mandlerne.
- 2 liter rom.
- 2 kg kandis Du kan også benytte almindelig sukker.
- 1 liter vand.
- 4 kryddernelliker.
Se flere opskrifter
Sådan gør du
- Vask solbærrene og mas dem. Det er nemmest at mase dem med hænderne.
- Put solbærrene i henkogningsglas Benyt glas, som er helt tætte.
- Smut mandlerne Hak dem fint, og put dem i sammen med kryddernellikerne.
- Hæld rom over og luk glassene.
- Lad glassene stå 2-3 uger.
- Kog vand tilsat sukkeret til en sukkerlage, og lad det køle af.
- Sigt indholdet af glasset gennem et klæde, så du får en ren væske.
- Bland væsken med sukkersiruppen.
- Fyld rommen på rene flasker og sæt patentprop på.
Så lang tid tager det
Forberedelsestid: 15 minutter
Kogetid: 15 minutter
Kalorier: 200