Hvem: Lene Lauridsen, ejer af møbel- og interiørbutikken Livsstilsboheme, Instagram: @livsstilsboheme
Hvad: To drivhuse og et hjemmebygget orangeri.
Hvor: Høng på Vestsjælland.
Livsstilsboheme hedder Lene Lauridsens firma, hvorigennem hun sælger planter og møbler, og med sine drivhusindretninger inspirerer hun tusindvis af følgere på Instagram og besøgende på adressen i Høng.
Firmanavnet giver tydeligvis mening, allerede når bilens dæk knaser i gårdspladsens perlesten. Her langt, langt ude på landet har Lene skabt sin helt særegne og afslappede verden i sin have, der har ikke mindre end to drivhuse og et stort orangeri.
– Det virker måske lidt overdrevet med så mange uderum, men det er rart at have flere steder, hvor jeg kan indrette med planter og alle mine genbrugsmøbler, ligesom det er vigtigt at have flere steder, hvor mine kunder kan sætte sig ned og slappe af. Faste kunder tager gerne strikketøj med og nyder haven, mens de får kaffe. Selv nyder jeg drivhusene og orangeriet året rundt både alene og sammen med familien, fortæller Lene.
Klik for større billeder og swipe for flere billeder
Genanvendte materialer
Med egne ord bedyrer Lene, at hun ikke altid har haft specielt grønne fingre eller for den sags skyld været super handy. Færdighederne er kommet i takt med udfordringer. Som da hun og manden for 23 år siden købte deres nuværende bolig. Det var en nedlagt, slidt skole med en misligholdt have. I arbejdet med at renovere hus og udearealer stod det hurtigt klart, at familien manglede et sted at kunne sidde i læ.
Det var startskuddet til deres første drivhus, der siden er blevet erstattet med en model fra Harald Nyborg, en finere udgave af ukendt mærke købt brugt og ikke mindst et hjemmebygget orangeri på godt 30 m².
Orangeriet er bygget af gamle vinduer, brugte mursten i murværk og gulv og brugte loftbjælker fra lokalområdet, mens taget i trapezplader som det eneste er købt fra ny.
– Vi anede ikke, hvordan vi skulle gribe projekt orangeri an, men vi studerede en masse på nettet og gik i gang. Det var, før bæredygtighed blev en selvfølge, og vi gik indrømmet mest efter brugte materialer, fordi det var billigst og gav et fint, rustikt udtryk. Det lykkedes os faktisk at bygge orangeriet for omkring 30.000-40.000 kr., siger Lene Lauridsen.
I dag kan hun slet ikke forestille sig ikke at have sine drivhuse og orangeriet:
– Jeg kan slet ikke lade være med at gå fra drivhus til drivhus og orangeri for lige at klippe lidt i planterne, forspire om foråret, sætte sarte planter ind i varme og læ om efteråret, spise middag med familien derude om sommeren og ja, julehygge med brændeovnen kørende i november og december. Jeg er takket være mine udehuse rundt i haven hver dag og følger årets gang fra første parket. Mine uderum er ikke bare en fornøjelse i sommerhalvåret, men en glæde hele året.