HER BOR

Pernille Fals Bahrt, TV-og Medietilrettelægger. Har i ti år arbejdet på TV og radio som vært og tilrettelægger på flere kanaler

Sune Harmsen, TV-fotograf

Huset:
188 m2 lejlighed i villa fra 1905 på Frederiksberg med tre værelser:

Stue, som oprindelig var to rum, spisestue og soveværelse. Haven deles med husets øvrige lejligheder

De kommer fra henholdsvis Vedbæk og Gladsaxe og har i et villakvarter på det ydre Frederiksberg fundet en både rolig og central fælles bolig. Her bor de rummeligt med sjælen fra gamle dage i store åbne rum og 4 meter til loftet prydet med sirlig stuk med blomstermotiv.

- Der er stilhed herude, hvor det er som at kigge ud på skov til krogede træer og store buske.  Her er fredeligt i dagligdagen og i weekenden plads til at holde fester med et velvoksent dansegulv i stuen og med spisebordet til 12 personer inde ved siden af, fortæller Pernille og Sune, da Videncentret Bolius taler med dem i 2016.

I mellem de høje paneler er egetræsparket lagt i sildebensmønster, og i stuens pejs er åben ild og hjemlig hygge. Mod gadesiden er gamle træer og imod haven med udsigt til andre patriciervillaer er svømmebassin og legeredskaber til ejendommens børn på plænen.

I disse omgivelser er parret både ude i det grønne og nær deres arbejde for skiftende TV-produktionsselskaber inde i byen.

Hay og gør det selv

De første år var møbleringen i den højloftede lejlighed nærmest i hotelstil. Men med årene har parret udviklet en personlig stil med den kombination af nyt og gammelt, som de synes giver personlighed.

De er i en løbende udvikling med en blanding af nyindkøbte møbler fra blandt andet Hay, arvestykker, vintage- og loppefund og hjemmebyggede møbler, som de har fået smag for at prøve kræfter med.

For eksempel har de bygget et rundt spisebord af en MDF-plade med stålstel og beklædt det med tynd læderdug, syet af Sune Harmsens fingernemme mor. Rundt om dette vellykkede DIY-projekt kan sidde et dusin gæster, som alle kan deltage i samtalen uden at føle sig uden for.

Inspiration fra café

Sune Harmsen har flere gange købt unikke genstande til boligen i forbindelse med sit arbejde med tv-programmer om antikke skatte. Som den over 100 år gamle og halvanden meter høje rejsekuffert fra Skiveegnen og det antikke franske fuglebur, han overtog fra tøjmanden Erik Brandt og siden overraskede kæresten med at sætte i stand.

- Det er sjovt og faktisk ikke så svært at lave de ting selv. På den måde får vi møbler, andre ikke har. Inspirationen kan man godt få udefra på besøg i et spændende og kreativt hjem. Men også indretningen af en café eller en restaurant med nogle bestemte stole eller bestik kan sætte gang i ideerne, forklarer Pernille Fals Bahrt.

Hun har fået flere møbler forærende - som naboens mors sortmalede vitrineskab, som bare trængte til at blive pudset op. Og en malertrappe fra 1950’erne fundet på tørreloftet af en ejendom på samme alder. Trappen fungerer som opsats for en plante og er kontrast til stuens moderne møbler.

- Vi kan begge lide de gamle møbler som en måde at sætte vores eget fingeraftryk. Men hjemmet må heller ikke blive et museum for gamle ting. Det skal være et miks, og så skal man være lidt varsom med at vælge alt for store gamle møbler, selv om her er højt til loftet, synes Pernille Fals Bahrt og sammenligner møbler og boligindretning med tøj.

- Man vil jo også gerne klæde sig individuelt i en blanding af nyt, gammelt og eget. På samme måde ønsker vi os ikke et hjem, der er kopi af andres.

Bænk under vinduet

Parrets næste boligprojekter kan de delvist selv udføre men med lidt hjælp fra Pernille Fals Bahrts bror, som er snedker:

- Jeg elsker bøger og deres æstetik og drømmer om en reol bygget rundt om stuedøren ind til spisestuen. Sådan en reol kan der også stå nogle hyggelige ting på, og det giver miljø. Og så ønsker vi os en vinduesbænk i hjørnet af stuen, hvor vi i dag har det lille spisebord, vi bruger til hverdag. Sådan en bænk kan være skåret i en sjov form og have en masse bløde puder, så man kan slænge sig, mens man kigger ud på gaden efter en lang arbejdsdag.

Pernille Fals Bahrt går op i malerier af både etablerede og nye, unge kunstnere. Foruden designermøbler fra blandt andet Eames og Hay køber hun og kæresten også møbler fra Ilva og IKEA.

- Vi går ikke specifikt efter dyre møbler men vælger det, vi kan lide og har brug for lige nu. For udover at her skal være pænt og personligt, skal her frem for alt være hyggeligt. Og så skal vi kunne hente historier herinde lige som på anevæggen med de mange familie- og venneportrætter i gangen mellem spisestue og køkken.