Spørg Bolius

Sluk dybfryseren i de dyre tidspunkter?

Kære Bolius

Vi vil alle godt spare på elektriciteten. Hvad med følgende metode:

Sæt urstyring på dybfryseren, som slukker den i de dyre timer - hver dag fra kl. 06 til 09 og igen fra kl. 17 til 21. Spørgsmålet er jo, om fødevarerne i fryseren tager skade af disse to daglige stop.

Venter spændt på et svar

Bent Oslev

Kære Bent
 
Jeg kan ikke anbefale dig at slukke for fryseren. Heller ikke i få timer i løbet af døgnet.

En ældre fryser eller et ældre køleskab kan være en stor strømsluger, men uanset dit køleskabs eller din frysers alder er det er en rigtig dårlig idé at spare på strømmen ved at slukke dem i kortere eller længere perioder, da det forkorter holdbarheden på madvarerne i køleskabet og fryseren og kan resultere i deciderede fordærvede madvarer.

Desuden skal køleskab og fryser arbejde hårdere på at komme ned i temperatur igen, når de har været slukket, og det koster i sig selv strøm.

Du bør konstant holde dit køleskab på +5 grader og din fryser på -18 grader.

Du kan i stedet spare strøm ved at opbevare en række mindre, fordærvelige madvarer udenfor, når temperaturen er 5-10 grader. Fx kan du stille uåbnede drikkevarer som juice, sodavand,og øl udenfor, og det samme kan du gøre med ketchup, sennep, dåsetomat og lignende. Hvis du stiller fødevarer og drikkevarer udenfor, skal det stå i en kasse, som er ren, og det må ikke få frost.

Læs mere: Udendørs opbevaring af madvarer om vinteren

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Sarah Sonne Glatz, fagekspert

Aktuelt på forsiden