Spørg Bolius

Skal skrotte oliefyr, vil helst have varmepumpe men dyrt at undgå fjernvarme?

Hej Bolius

Jeg har et spørgsmål omkring tilslutnings pligt fjernvarme.

Det er sådan at vores hus ikke er lagt ind til fjernvarme men på grund af tilslutningspligten så betaler vi afgift til varmeværket, jeg ved at der ligger et hus mere på samme vej vor vi bor, som heler ikke har lagt fjernvarme ind, men de skal ikke betale afgift til varmeværket. Der er ikke nogen der kan forklare os hvorfor og vi undrer os om hvorfor kan hver den forskel på to huse?
Vi stå nu og gerne vil af med vores oliefyr og have en luft til vand varme anlæg, mit spørgsmål er om det kan betale sig eller vi skal tilslutte os varmeværk?
Eller om der på noget tidspunkt kunne være en mulighed få at man kan kom ud af den gamle aftale der blev lavet i 80erne om at der er tilslutnings pligt?
Vi betaler ca7000 om året og har boet her snart 20 år. Vi vil rigtigt gerne varme med noget miljøvenlig men føler os lidt presset til at skulle tilslutte os varmeværket. Der er ikke nogen fra varme værket der kan kom med ind forklaring på de 2 huse og de sig os at de ikke kan garantere at staten ikke om et par år ha fjernet den tilslutning pligt og hvis man så har betalt og fået lagt ind fra fjern varmen og man så heler vil have varmepumpe så skal man selv betale få at få anlægget fjernet igen og det er meget dyrere end at få det installeret


Kan i komme med et godt rå til hvad vi skal gøre

Venlig hilsen Marian K

Hej Marian K

Vi har en artikel hvor vi prøver at hjælpe folk med at forstå tilslutningspligten og forblivelsespligten. For det er ikke altid det giver mening. Tilslutningspligt: Er du tvunget til at få fjernvarme?

Men er der en forblivelsespligt kan det blive svært at få den fjernet.

Der sker dog en del på fjernvarmemarkedet, og siden 1. januar 2019 er der blevet lavet en del ændringer. Dermed kan det sagtens tænkes at det om nogle år, vil være væsentligt nemmere at komme af med forblivelsespligten.

Mht. hvilken opvarmningsform der er økonomisk bedst, så er det nødvendigt at vide hvor meget varme der bruges, hvor meget der betales til varmeværket osv.

Men vi har en artikel hvor man kan se hvilke udgifter der ca er i forbindelse med de forskellige opvarmningsformer. Men igen kan det svinge meget, da fjernvarme der koster 5.000 fra et varmeværk kan koste helt op mod 20.000 hos et andet fjernvarmeselskab. 

Det koster de forskellige opvarmningsformer

Hvis man kigger på det rent bæredygtigt, så er varmepumperne rigtig rigtig gode. Derfor er der også mange tiltag i gang for at få i sær folk med oliefyr og naturgasfyr til at skifte. MEN... fjernvarmen er også ret god, og den bliver hele tiden forbedret. Måske det anlæg som forsyner jer, rent faktisk kører på varmepumper. Det er der en del varmeværker der gør i dag.

Så jeg kan desværre ikke give dig endelige svar. Men dejligt at du gør dig overvejelserne. Det kræver lidt ekstra arbejde fra dig, før du kan lave de endelige konklusioner.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden