Spørg Bolius

Skal jeg tegne ejerskifteforsikring når der også er en byggeskadeforsikring?

Jeg har for 2 år siden købt et rækkehus som projekt bolig. Nu sætter jeg boligen til salg. Mægler mener ikke det er nødvendigt med en ejerskifteforsikring, da der er en 10 års byggeskade garanti, tilknyttet boligen. Jeg mener ikke der er særligt fornuftigt at spare disse penge? Hvad mener i?

Et tillægsspørgsmål; Hvis ejerskifteforsikringen udelades og der senere bliver konstateret fejl, hvordan er fremgangsmåden ved reklamation fra køber?

Mvh Kjeld

 

Hej Kjeld.
 
Tak for din henvendelse.
 
En byggeskadeforsikring og en ejerskifteforsikring minder meget om hinanden, fordi de begge har en bred definition af, hvad der betragtes som en skade. Og så dækker de begge i 10 år. 
 
Huseftersynsordningen(som benyttes ved salg af ejendomme til beboelse) har aldrig været tiltænkt ved salg af helt nyopførte huse, og der er ikke mange forsikringsselskaber, som tilbyder en ejerskifteforsikring i denne situation. Den professionelle bygherre skal købe en byggeskade inden byggeriets start. Er begge forsikringer alligevel købt, kan der være tale om dobbeltforsikring, og byggeskadeforsikringen vil altid være den primære, dvs. hvis denne dækker skaden, dækker ejerskifteforsikringen ikke. 
 
Hvis den nye ejer sælger inden byggeskadeforsikringen udløber, så vil den næste ejer også være omfattet deraf.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Anne Gaarde Slothuus, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden