Spørg Bolius

Ejerskifteforsikring på investeringshuse

Jeg har gennem de sidste par år renoveret og videresolgt lejligheder, men vil nu også gerne gøre det samme med huse. Jeg kan dog ved en rundspørge konstatere, at det er svært at finde et forsikringsselskab, som ønsker at tegne ejerskifteforsikring på ejendomme, som sælges af et firma (mit firma er et ApS og mindre end
3 år gammelt).

Hvad vil I anbefale i sådan en situation? Jeg risikerer jo reelt set at stå med et gennemrenoveret, men alligevel
usælgeligt hus, eftersom de nye købere ikke vil kunne tegne ejerskifte.

Mvh. Camilla

Hej Camilla

Tak for din henvendelse.

Det er korrekt, at du ikke kan tegne en ejerskifteforsikring, hvis du har købt boligen udelukkende med salg for øje. En sælgeransvarsforsikring kan muligvis hjælpe dig, men jeg kan se, at nogle forsikringsselskaber ikke tilbyder sælgeransvarsforsikring i de tilfælde, hvor boligen er købt med videresalg for øje. En sælgeransvarsforsikring dækker, hvis du bliver dømt til at betale erstatning for nogle helt specifikke hændelser. Jeg vil anbefale, at du kontakter et af de forsikringsselskaber som tilbyder sælgeransvarsforsikring for at høre nærmere.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Anne Gaarde Slothuus, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden