På dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan ejerlejlighedspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig siden 1992 – og i forhold til landsgennemsnittet.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Finans Danmark. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de ejerlejligheder, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal.

Vær opmærksom på, at priserne måske ikke altid giver et helt retvisende billede. Jo færre lejligheder, der er blevet solgt i et enkelt kvartal, jo mere kan lejlighedspriserne blive påvirket af enkelte salg – fx kan lejlighedspriserne stige meget, hvis der er kommet et nyt og dyrt boligkompleks i kommunen.

I flere kommuner er der solgt for få ejerlejligheder til, at de optræder på listen. I en del andre kommuner er der ikke solgt lejligheder nok i alle kvartaler til at opnå en gennemsnitspris – i de tilfælde er der på grafen angivet en vandret streg. 

Sådan bruger du kortet

  • Klik på en kommune eller brug "Søg i kommuner".

  • Se priserne kvartal for kvartal og sammenlign med landspriserne.

  • Klik på "X" øverst til højre for at komme tilbage til kortet.

  • Under kortet kan du læse mere om, hvor priserne er steget og faldet mest i det seneste år.

  • Hvis du har spørgsmål til kortet eller de bagvedliggende data, er du velkommen til at kontakte os.

Laveste gennemsnitlige priser
Højeste gennemsnitlige priser
 
 
 
 
 

Så meget stiger priserne på ejerlejligheder

Lejlighedspriserne er steget stort set siden 2011 med nogle enkelte fald undervejs, og i 2. kvartal 2022 satte de rekord med den højeste pris nogensinde, når inflationen ikke er medregnet - gennemsnitsprisen var 34.829 kr.

Ifølge den seneste opgørelse fra 2. kvartal 2024 var gennemsnitsprisen 34.613 kr – den næsthøjeste pris nogensinde. Priserne er steget med 6,4 procent i forhold 2. kvartal 2023.

    Hvad koster en gennemsnitslejlighed?

    En gennemsnitslejlighed på 79 kvadratmeter koster i gennemsnit 2,73 millioner kr. i 2. kvartal 2024.

    Vil lejlighedspriser falde eller stige i 2024?

    Boligskattereformen med nye ejendomsvurderinger trådte i kraft 1. januar 2024, og det var ventet, at den ville ramme priserne på ejerlejligheder. Med den nye boligskattereform bliver særligt ejerlejligheder i de større byer hårdere beskattet.

    De højere boligskatter rammer kun nye ejere, som har købt efter 1. januar 2024. Har man købt før, får man nemlig en særlig skatterabat, som gælder i hele ejerperioden.

    – Netop muligheden for at få en skatterabat fik mange til at fremskynde et lejlighedskøb hen mod slutningen af 2023. Det hev også priserne op. Men da rådhusklokkerne ringede det nye år ind, og de nye regler trådte i kraft, bremsede interessen for at købe ejerlejligheder op, siger Louise Kastberg, fagekspert i privat boligøkonomi hos Videncentret Bolius.

    Reformen betød også, at lejlighedspriserne faldt i 1. kvartal 2024, og at der blev solgt langt færre lejligheder. Men i 2. kvartal er priserne steget igen, og der blev solgt lidt flere lejligheder end i 2. kvartal 2023.

    – Mange økonomer forventede, at ejerlejlighedsmarkedet ville komme under pres, når de nye boligskatter trådte i kraft. I begyndelsen af 2024 så vi da også, at priserne dykkede, men allerede i marts begyndte det at gå den anden vej. Det er overraskende i lyset af, at det med de nye boligskatter er blevet dyrere at købe en ejerlejlighed, siger Louise Kastberg.

    – Til gengæld har det sandsynligvis givet noget ekstra medvind til ejerlejlighedsmarkedet, at renterne er på vej nedad igen, tilføjer hun.

    Lejlighedspriser stiger i København, Aarhus, Odense og Aalborg

    Lejlighedspriserne stiger i landets 4 største byer, der alle har masser af lejligheder. Mest i København (og Frederiksberg).

    Udviklingen i lejlighedspriserne det eneste år fordeler sig således i de største lejlighedsbyer:

    • København: 8,9 %
    • Frederiksberg: 8,7 %
    • Aalborg: 3,6 %
    • Aarhus: 3,2 %
    • Odense: 0,8 %

    Ser man på regioner, stiger priserne i region Hovedstaden (8,5 procent), Sjælland (6,3 procent) og Midtjylland (3,9 procent), mens de er faldet i Syddanmark (1,7 procent) og Nordjylland (1,0 procent).

    Priser på lejligheder stiger mest i Fredericia, Herlev og Gribskov

    Priserne på ejerlejligheder er steget i 39 kommuner og faldet i 19 kommuner fra 2. kvartal 2023 til 2. kvartal 2024.

    De største prisstigninger på ejerlejligheder det seneste år er sket i Fredericia, Herlev og Gribskov, hvor priserne er gået op med 24-28 procent.

    Efter de tre højdespringere følger Slagelse, Skanderborg og Hillerød kommuner, hvor prisstigningerne har været mellem 15 og 20 procent.

    ...og falder mest i Allerød, Norddjurs og Frederikssund

    Lejlighedspriserne er faldet mest i Allerød Kommune, hvor gennemsnitspriserne på en ejerlejlighed er faldet med 24 procent. Norddjurs og Frederikssund oplever det næststørste fald. Her er gennemsnitsprisen faldet med 19 procent fra 2. kvartal 2023 til 2. kvartal 2024.

    Jammerbugt, Frederikshavn, Varde, Ringkøbing-Skjern, Vordingborg og Herning Kommuner har haft prisfald på 10-17 procent gennem det seneste år.

    Vær opmærksom på, at høje prisstigninger og prisfald kan skyldes, at der er blevet opført og/eller solgt nye og dyre lejligheder et år og ikke det næste.

    Her er det dyrest og billigst at købe ejerlejligheder

    De dyreste kommuner at købe ejerlejligheder i er fortsat i hovedstadsområdet.

    Frederiksberg Kommune topper som sædvanligt listen med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 57.719 kr. i 2. kvartal 2024. Det svarer til, at en gennemsnits lejlighed på 79 m2 koster 4,6 millioner kr.

    Samme størrelse lejlighed koster 560.000 kr. i Norddjurs, der i 2. kvartal 2024 var landets billigste kommune at købe ejerlejlighed i. I Norddjurs er den gennemsnitlige kvadratmeterpris på en solgt ejerlejlighed på 7.083 kr. Randers har med en kvadratmeterpris på 9.021 kr. de næstbilligste lejlighedspriser i Danmark.

    København og Gentofte Kommmune følger Frederiksberg efter på listen over de dyreste kommuner at købe lejlighed i, mens Lyngby-Taarbæk indtager en fjerdeplads.

    Aarhus, Odense og Aalborg Kommuner ligger henholdsvis nummer 5, 33 og 35 på listen.