Spørg Bolius

Rørskade i nyindkøbt ejerlejlighed

Min søn har købt en ejerlejlighed i efteråret. Køkkenvasken stopper når hanen løber. Ved brug af svupper løber vand ud bag køkkenskabet.. Bestyrelsen siger at problemet skyldes møre faldstammer. Husets bestyrelse har fået et tilbud om at 'strømpefore' faldstammerne i huset.

Lejligheden har været brugt til udlejning, og stod tom 3 måneder før salget. Er tidligere ejer ansvarlig for skjulte fejl i op til 10 år? ( køber skal gøre opmærksom på fejl indenfor et år) Frikender det tidligere ejer for ansvar for at have solgt en lejlighed med en skjult fejl, når huset har en forsikring på de lodrette faldstammer ? Hvis min søn havde kendt til fejlen, ville han højst sandsynligt ikke have købt lejligheden, eller prisen skulle have være lavere. Hvad gør vi ?
Venlig hilsen Charlotte og Emil

Kære Charlotte og Emil
 
Tak for jeres spørgsmål.
 
Faldstammer er en del af fællesarealet i en ejerforening, og det er derfor ejerforeningen, der har ansvaret for at vedligeholde disse. Det er derfor min opfattelse, at det er ejerforeningen der har ansvaret for den skjulte mangel. Hvis der er tale om problemer med forgreningerne til faldstammen, så kan det imidlertid godt være den enkelte ejer, der har ansvaret for vedligeholdelse heraf. Dette vil kunne læses i ejerforeningens vedtægter.
 
Noget andet er så, at en sælger af en ejendom (herunder en ejerlejlighed) har en loyal oplysningsforpligtelse overfor køber i forbindelse med handlen. Hvis sælger havde kendskab hertil, så skulle denne have oplyst det i forbindelse med handlen, og så ville i have mulighed for at indrette jer herefter.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Rasmus Lindsten, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden