Spørg Bolius

Kan man sænke fryserens temperatur?

I påstår at frysere skal holdes på -18 eller lavere. International instute of refrigeration, centre for sustainable cooling mener at -15 er rigeligt og alt under -10 er sikkert?

Mvh Anders

Hej Anders.

Det er en meget spændende rapport, du refererer til, og det er super relevant at se på, om der er penge og energi at spare ved at øge fryserens temperatur til -15°C.

Generelt kan man sige, at jo koldere frystetemperatur, jo bedre er kvaliteten på den frosne mad. Eksempelvis vil der være bevaret flere vitaminer i frosne grøntsager, der er opbevaret ved -18°C, i forhold til grøntsager, der er opbevaret ved varmere temperaturer. Ved de -18°C har man fundet, at bakterievækst går i dvale, og derfor læser vi ofte den anbefaling på -18°C.

De -18°C er derfor fundet som et kompromis mellem fødevarekvalitet og energiforbrug.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Nanna Dyrup Svane, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden