Spørg Bolius

Kan det svare sig at sige ja tak til fjernvarmen?

Jeg bor i Tårnby Kommune som er ved at udrulle fjernevarme. Jeg har 2-plans hus på 170 m2, som opvarmes med el. Vi bruger ca. 14.000 kwh om året.

Hvis vi skal have fjernvarme, kræver det vel en meget stor investering ? Ville det være en bedre idé med yderligere isolering og evt. suppleret med en varmepumpe?

Mvh Benny 

Hej Benny,

Jeg ved, det er nemmere sagt end gjort, men det er vigtigt at forholde sig til, hvad der vil være bedst for huset og os alle både nu og i fremtiden. For både dig, men især også for fremtidige ejere, vil fjernvarme være den bedste løsning for dit hus.

Fjernvarmen har sin styrke som kollektiv varmeforsyning. Hvis ikke det støttes, kan det påvirke, at det enten bliver dyrere for de andre, og/eller at andre, som gerne vil, ikke kan blive koblet på, fordi tilslutningen ikke er tilstrækkelig.

En luft til luft-varmepumpe kan som udgangspunkt kun bruges som supplement i ét rum. En opvarmningskilde i hvert rum (radiator/gulvvarme) er anbefalingen, så der ikke skabes et dårligt indeklima med fx skimmelsvamp.

Uanset dit valg af varmekilde vil efterisolering af et ældre hus altid være en god idé, så der bruges mindre energi.

Jeg håber, mit svar kan få dig til at overveje og undersøge muligheden for tilslutningen af fjernvarme.

Læs mere: Sådan fungerer fjernvarme til opvarmning af din bolig

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden