Spørg Bolius

Indrette lejlighed i stald

Vi skal indrette en lejlighed i en gammel stald. Vi kan selv ordne badeværelse og måske køkken. Vi har brug for hjælp til resten. Kan stalden blive til bolig, skal der søges i kommunen og et pris overslag.

Mange tak for jeres tilbud. Mvh. Else

Hej Else

Tusinde tak for dit spørgsmål.

Sikke en flot staldbygning I har!

Det kan sagtens lade sig gøre at ombygge stalden, og der findes mange fine eksempler på staldbygninger, der er bygget om til bolig, restaurant eller sågar spahotel.

I kan fx få inspiration fra andre projekter her:

Transformationer: Kunsten at gøre tomme bygninger til levende bygninger
Fra stald til bolig - Renoverprisen
Bolig i den gamle stald gav plads til det moderne liv på landet

Når man bygger om i sit hus, så det som i jeres tilfælde får en ny funktion, så skal der altid søges tilladelse hos kommunen. Derudover kan der være regler i lokalplanen eller specielle servitutter, som I skal være opmærksomme på.

Det kan I læse mere om her:

Regler og pligter når du bygger om, til eller nyt

Love og regler for huse på landet
 
Jeg vil råde jer til at alliere jer med en professionel allerede nu. At ombygge en stald er et meget omfattende projekt, og der ligger et kæmpe arbejde i bare at sørge for de rette dokumenter til selve byggetilladelsen.

Selvom I tænker, at I godt kan anlægge bad og køkken selv, så skal I her også være opmærksomme på, at der er en del arbejde, som I ikke må udføre selv. Det gælder fx en del vvs-arbejde, hvor der altid skal anvendes en autoriseret vvs'er.

Love og regler om gør det selv arbejde kan I læse mere om her:

Love og regler om gør det selv-arbejde
 
Der findes mange steder, hvor I kan finde fx arkitekter, byggesagkyndige eller entreprenører, der kan hjælpe jer videre i processen. I kan fx se et udvalg af arkitekter, der har lavet lignende projekter inde på Danskeboligarkitekter.dk

God fornøjelse med projektet

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Sarah Sonne Glatz, fagekspert

Aktuelt på forsiden