Spørg Bolius

Emhætte med recirkulation - det er vel bedre end ingenting?

Kære brevkasse

Jeg ønsker at flytte køkkenet i min lejlighed ind i et andet rum. I det nuværende køkken er der ikke emhætte med mekanisk sug, jeg kan faktisk ikke en gang finde et naturligt aftræk.

Ejendommen er opført i 1905. Jeg vil gerne have en kogeplade med integreret emhætte med recirkulation, det er vel OK? Denne løsning må betragtes bedre end den nuværende ventilation, og det gældende bygningsreglement ved opførelse af ejendommen var der ikke var krav om at det føres til det fri.

Det virker helt forkert, hvis man ikke må opgradere fra ingenting eller et naturligt aftræk til en kogeplade med recirkulation. Ser frem til at høre fra jer. På forhånd tak.

Med venlig hilsen Oliver

Kære Oliver

Selvom en emhætte med recirkulation kan virke som en opgradering, er det vigtigt at bemærke, at denne type emhætte ikke fjerner fugt fra luften, men kun filtrerer partikler fra madlavning. Desuden viser undersøgelser, at det sjældent lykkedes at fange alle partikler, hvilket betyder, at recirkulerende emhætter ikke giver et lige så godt indeklima som en emhætte med afkast til det fri.

I nybyggeri er det et lovkrav, at emhætten har udsugning med afkast til det fri.

Selvom din ejendom er ældre, kan det være værd at overveje, om det er muligt at installere en emhætte med afkast til det fri, for at sikre et bedre indeklima. Her kan du dog også støde på den udfordring at du ikke kan få lov at lave udluftning til det fri.

Men jo, en recirkulationsemhætte er bedre end ingen emhætte, men få evt. indført vaner, så du får luftet ud hver gang du laver, og har lavet mad.

- Køb af emhætte

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden