Spørg Bolius

Emhætte med mekanisk udsugning eller recirkulation

Jeg skal have ny emhætte. Jeg ved, at der ifølge BR18 i nybyggeri skal være mekanisk udsugning fra emhætte til det fri. Mit hus er fra 1999. Er det lovligt her at erstatte min mekaniske emhætte med en kogeplade med integreret emhætte med recirkulation?

Mvh Inge

Nej. Man må ikke gå til noget dårligere i forbindelse med udskiftning og ombygning. Havde huset ikke haft den mekaniske emhætte med aftræk til det fri, kunne du måske få kompensation til at fortsætte med recirkulation, da det ellers kunne kræve en del ombygning.
Men jeg vil også gerne understrege at der er en grund til at det ikke er lovligt med recirkulation mere. De virker ganske enkelt langt fra så godt som emhætter med aftræk. De tager ofte lugten, men hvad de fjerner af partikler er beskedent.
Der er flere undersøgelser i gang i øjeblikket, men de meldinger vi får i øjeblikket, er at recirkulation IKKE er godt for indeklimaet.
Så min klare anbefaling er, at I finder en løsning, hvor emhætten fortsat vil have aftræk til det fri.
Køb af emhætte (bolius.dk)
Stor forskel på emhætters udsugning af skadelige stegepartikler (bolius.dk)

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden