Vi har fyldt vores hjem med elektriske apparater. De fleste husstande oplever jævnligt, at der er et af hjemmets elektriske apparater, der går i stykker. Men det kan være svært at gennemskue, hvorfor apparater pludselig ikke virker, og så ender apparatet måske i affaldscontaineren i stedet for at blive repareret. 

Men det er muligt at tjekke, om defekten kan skyldes en af de typiske fejl, der rammer elektriske apparater, nemlig at batteriet er dødt, eller ledningen knækker – enten et synligt eller et usynligt sted. 

Med et multimeter kan du hurtigt tjekke, om dit apparat ikke virker, fordi det ikke får strøm. Et multimeter kan købes for ca. 120 kr. i et byggemarked. Se herunder tre måder at bruge multimeteret på. 

Vær altid yderst forsigtig, når du arbejder med strøm. Det er meget vigtigt, at apparaterne ikke er tilsluttet stikkontakten, når du måler på dem. Vær desuden opmærksom på, at et apparat fx kan indeholde en kondensator, der holder elektrisk spænding et stykke tid efter, apparatet er slukket.