Der er en række krav, du skal opfylde, hvis du vil trække udgiften til dit service- eller vedligeholdelsesarbejde fra i skat. Videncentret Bolius har lavet en tjekliste over de 10 vigtigste krav, som er afgørende for, at du kan få håndværker- eller servicefradrag.

Vil du have mere viden om håndværker- og servicefradraget, kan du blive klogere på vores omfattende temaside.

1. Arbejdet skal være udført i din faste bopæl, og det er et krav, at du bor i boligen. Hvis du har flere helårsboliger, kan du kun få håndværkerfradrag for den bolig, hvor du har folkeregisteradresse.Skal du have fradrag for arbejde udført i dit sommerhus eller kolonihavehus, kræver det, at du betaler ejendomsværdiskat for det.

2. Du får ikke anden offentlig støtte eller tilskud til arbejdet.

3. Du har almindelig skattepligt i Danmark og er fyldt 18 år inden udgangen af det år, hvor arbejdet bliver udført.

4. Du kan kun få håndværkerfradrag, når du har vedligeholdelsespligt. Bor du i lejebolig, andelsbolig eller ejerlejlighed, kan du kun få håndværkerfradrag for vedligeholdelsesarbejdet, hvis det ligger inden for din råderet over boligens ydre og indre rammer.

5.  Arbejdet står på listen over servicefradrag og håndværkerfradrag. Listen har løbende ændret sig, så vær opmærksom på, at arbejdet skal være på listen i samme år, som det udføres.

    6. Arbejdet er udført af en godkendt leverandør. Serviceopgaver kan både udføres af virksomheder og privatpersoner, mens vedligeholdelse, herunder reparationer på boligen, skal laves af en momsregistreret virksomhed. Udenlandske virksomheder skal både være momsregistrerede i Danmark og stå i RUT-registret. Hvis du eller en anden har fast bopæl i den bolig, hvor arbejdet udføres, og en af jer udfører arbejdet, kan du IKKE få fradrag.

    7. Fakturaen skal opfylde flere krav. Fakturaen skal indeholde:

    • Dit navn og virksomhedens cvr-nummer.
    • En beskrivelse af det udførte arbejde.
    • Datoen for arbejdet.
    • Adresse på stedet, hvor arbejdet er udført.
    • Udgift til arbejdsløn (udspecificeret på de enkelte ydelser).
    • Udgift til materialer, kørsel mv.

    8.  Udgiften skal betales elektronisk. Du skal betale arbejdslønnen til håndværkeren eller leverandøren af serviceydelsen med dankort, netbank eller MobilePay. Du kan IKKE betale med kontanter, hvis du skal have godkendt fradraget.

    9. Arbejdet skal udgøres i en eksisterende bolig. Du kan kun få håndværkerfradrag til en eksisterende helårsbolig eller fritidsbolig. Du kan IKKE få fradrag for nybyggeri.

    10. Fristen for betaling er overholdt. For at få håndværker- og servicefradrag med på årsopgørelsen for et bestemt år, skal en regning for arbejdet udført i løbet af året være betalt inden 1. marts året efter, mens oplysningerne skal være indberettet til Skat senest 1. maj året efter.

    For fx at få et af fradragene i 2025 skal ydelsen altså være udført i 2025, og du skal have betalt regningen senest 28. februar 2026. 

    Oplysningerne skal indberettes til Skat senest 1. maj 2026. Det gør du sådan:

    1. Log ind på din årsopgørelse på TastSelv på skat.dk.
    2. Skriv den samlede udgift til arbejdsløn i rubrik 460.