Spørg Bolius

Sløjfning af olietank

Hej Bolius!

Vi har følgende historie med en nedgravet tank, vi vil gerne høre jeres mening om hvem, der skal stå for betaling af omkostningerne ved gensløjfningen.

Ejerforeninger er dannet i 2014. Ejerforening består af 6 ejere af 7 ejerlejligheder. Olietanken nedgravet i 1980 af ejeren. Bygningerne fik fjernvarme i 2008 eller i 2009. I 2018 stod der i BBR, at der er en tank med driftsstatus: ”I DRIFT”. Etableringsår 1980, Størrelse 5000 liter og revisionsdato 08.03.2018.

Hverken ejeren af tanken eller ejerforeningen havde oplysninger om tankens fysiske placering. Attest eller
revisionsrapport fra 08.03.2018 kunne ejerne ikke få af bestyrelsen eller af tankens ejer. Den 18-10-2022 fik vi den oplysning af kommunen, at olietanken er ulovlig, eftersom levetiden var udløbet i 2020.

Den 20-02-2023 blev tanken fremfundet, tømt, afblændet og påfyldningsstuds samt udluftningsrør afmonteret. Vi mener at tanken burde være sløjfet senest 1 måned efter skift til fjernvarme.

M.v.h. Agnes

Hej Agnes

Desværre er der sket en del fejl eller misforståelser med de gamle nedgravede tanke. De er måske ikke blevet sløjfet korrekt, de er måske ikke blevet tømt. Og det er den ejer, som fik den sløjfet, der i princippet har ansvaret for at den er blevet tømt og sløjfet korrekt efter at den ikke har en funktion mere. Så ejeren, der har fået en anden varmekilde. er den, som skal sikre at tanken bliver sløjfet korrekt.  Men i praksis er det den nyeste ejer, der gør krav gældende til sælger. Dette krav kan så gives videre til sælger før det, osv. indtil man "rammer" den som har ansvaret for at tanken ikke er blevet sløjfet korrekt, 

Så i jeres tilfælde ville det være den som I har købt af.  

Du kan læse mere om det her. Hvornår skal du skrotte din olietank - og hvad er reglerne for skrotning af olietanke? (bolius.dk)

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden