Spørg Bolius

Renovering af terrændæk med thermobeton?

Hej Bolius

Jeg bor i et rækkehus fra 1956 hvor terrændækket og fundament ligger direkte på jorden. Jeg påtænker at fjerne klaplaget som ligger oven på jorden og udlægge 10 cm thermobeton istedet.

Kan jeg bare fjerne klaplaget uden at det skader fundamentet ? hvis jeg selvfølgelig ikke undergraver fundamentet. Oven på thermobetonen vil jeg lave gulvvarme med vand og herefter isolere ydervægge med skamol plader og duka ventilation.

Er ovenstående projekt en god eller dårlig ide/investering ?

Jeg tænker at det er bedre end udgangspunktet ? Jeg ved godt at det ikke overholder bygningsreglementet, men jeg mener at have læst at man skal gøre det så godt som muligt, hvis det ikke er en rentabel udgift. Er det korrekt forstået ?

Jeg håber meget at høre fra jer.

Vh. Dennis

Hej Dennis,
 
Det er rigtigt, at når du renoverer, skal Bygningsreglementets krav overholdes. Er investeringen ikke rentabel, kan du undtagelsesvis få lov til at renovere til hvad, der er rentabelt. Dette skal du dog have dokumenteret, og der er det ikke sikkert, at det projekt, du har i tankerne, efterlever det krav. Læs mere her i Bygningsreglementet (pkt. 4.0) : https://bygningsreglementet.dk/Tekniske- bestemmelser/11/BRV/Energiforbrug/Kap-5_0
 
En anden ting er, at du bør se projektet som en muligheden for, at få dit hus trukket op på en nogenlunde nutidig isoleringsstandard, samtidig med at du fremtidssikrer ved at få bygget op hensigtsmæssigt, både hvad angår isolering, radon og fugt.
 
Indvendig efterisolering er heller ikke en god ting. Læs mere om hvorfor her: https://www.bolius.dk/saadan-isolerer-du-husets-ydervaegge-indefra-16411 
 
Som du nok fornemmer, er jeg ikke så vild med dit projekt. Jeg vil foreslå, du kontakter en byggesagkyndig/byggerådgiver, og får en byggeteknisk-vurdering af hele huset, og forslag til de forskellige energirenoveringstiltag.
 
God fornøjelse med projektet.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden