Hvad er papirisolering?
Papirisolering fremstilles typisk af returpapir, fx aviser, som findeles i flager eller stykker til granulat.
For at leve op til brandkravene tilsættes papirisoleringen brandhæmmende kemikalier, som udover at nedsætte brændbarheden også forhindrer, at der opstår grobund for svampe og andre mikroorganismer, som kan føre til råd.
Papirisolering egner sig rigtig godt til fx isolering af dit uopvarmede loftrum.
Papirisolering anvendes primært som granulat, der kan blæses ind i hulrum i fx bygningens ydervægge eller som et lag på loftrummet.
Klimapåvirkning
Papirisolering har et lavt klimaaftryk. Det bliver lavet af genbrugspapir, som ellers potentielt skal brændes. Da papiret kommer fra træer, der har optaget CO2 under væksten, vil papirisoleringen lagre CO2, så længe det bliver brugt som isolering og ikke afbrændes.
Kig efter FSC- eller PEFC-mærket, når du køber træfiberisolering. Så er du sikret, at træet er fældet og produceret under bæredygtige forhold.
Klimaaftrykket for udvalgte isoleringsmaterialer med en u-værdi på 0,15 målt i CO2e pr. m2.
Klimaaftrykket er et udtryk for, hvor meget det belaster klimaet at producere materialet. Tallene her viser, hvor mange CO2e – CO2 og andre drivhusgasser – det belaster klimaet fra produktion til opsætning og sammenligner med udvalgte materialer inden for samme kategori.
Kilde: Materialepyramiden.dk
Pris
Du kan finde papirisolering i byggemarkedet, og prismæssigt kan det ofte konkurrere med andre isoleringsmaterialer, fx stenuld.
Levetid og vedligehold
Levetiden på isoleringsmaterialer er lang, og det kræver ikke løbende vedligehold.