Spørg Bolius

Ny græsart mellem fliserne på terrassen

Hej Bolius

Jeg har 200 kvm herregårdssten i indkørsel, terrasse og rundt om huset, som blev lagt for 15 år siden.

Først nu kommer problemet med ny græsart som en stjerne og en lang tynd rod. Jeg er begyndt med gasbrænderen, men kommer ingen vegne, da de straks vokser ud med mange frø.

Har I et bud? Jeg har hidtil ikke brugt gift .

Mvh I.Mikkelsen

Hej I. Mikkelsen

At det først er et problem nu, tyder på, at det er græs, der har spredt sig ved frø og derfor er kommet oppefra. Det betyder også, at deres rodnet forhåbentligt ikke er blevet for stort endnu og er vokset for langt ned eller ind under stenene.

Det bedste ville derfor være at gøre en ihærdig indsats nu ved at rive så meget af det op som muligt med rod. Fugerne vil herefter meget givet være åbne og meget modtagelige over for nye ukrudtsfrø, og du bør derfor give hele belægningen en ny omgang fugesand eller grus, der kan fylde og lukke fugerne igen. Fremover kan en jævnlig fejning med en stiv kost, forhåbentlig forhindre at nye ukrudtsfrø når at få fat. 
 
Du kan læse mere om bekæmpelse af ukrudt i belægninger i denne artikel: Sådan bekæmper du ukrudt mellem fliser i terrasse og indkørsel

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Berit Rørbøl, haveekspert

Aktuelt på forsiden