Spørg Bolius

Må jeg grille i mit orangeri?

Hej Bolius.

Jeg har gået med en tanke om at opstille et udekøkken i vores orangeri, som er på 12 m². Der er 3 vinduer i loftet, som kan åbnes, og en dobbeltdør, som kan åbnes ca. 1,5 m i bredde. Der er således mulighed for en relativ stor udluftning.

Tanken var, at der skulle være gasgrill opstillet i udekøkkenet. Jeg er dog blev meget i tvivl om, hvorvidt det er sundhedsmæssigt sikkert at gøre i forhold til kulilte ophobning. Hvad tænker I?

Mvh Jeppe

Hej Jeppe

Nej - gasgrill må ikke være i et åbent drivhus/orangeri. Heller ikke under overdækninger m.m. 

En grill og afbrænding udvikler generelt farlig kulilte (CO), der ophobes, hvis den antændes i et lukket rum. Kulilte kan hverken lugtes eller smages, og den forhindrer ilten i at blive optaget i blodet.

Det fremgår af Afbrændingsbekendtgørelsen (retsinformation.dk) § 11 at;

Stk. 2. Mindre griller, der fungerer ved forbrænding af fast brændstof, kan anvendes på en altan, i en carport, under en overdækning eller lign., såfremt overdækningen har mindst én åben langside.

Stk. 5. Griller må kun bruges indendørs, hvis de er fremstillet med henblik herpå, og de anvendes i overensstemmelse med fabrikantens anvisninger, herunder med hensyn til udluftning mv. i den lokalitet, hvor grillen anvendes.

Stk. 6. Brug af griller, der fungerer ved forbrænding af gasformigt brændstof, er generelt kun tilladt udendørs, jf. reglerne i gasreglementets afsnit B-5.

Brug derved kun en grill, som er godkendt indendørs - eksempelvis en elgrill.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden