Spørg Bolius
Må jeg grille i mit orangeri?
Hej Bolius.
Jeg har gået med en tanke om at opstille et udekøkken i vores orangeri, som er på 12 m². Der er 3 vinduer i loftet, som kan åbnes, og en dobbeltdør, som kan åbnes ca. 1,5 m i bredde. Der er således mulighed for en relativ stor udluftning.
Tanken var, at der skulle være gasgrill opstillet i udekøkkenet. Jeg er dog blev meget i tvivl om, hvorvidt det er sundhedsmæssigt sikkert at gøre i forhold til kulilte ophobning. Hvad tænker I?
Mvh Jeppe
Hej Jeppe
Nej - gasgrill må ikke være i et åbent drivhus/orangeri. Heller ikke under overdækninger m.m.
En grill og afbrænding udvikler generelt farlig kulilte (CO), der ophobes, hvis den antændes i et lukket rum. Kulilte kan hverken lugtes eller smages, og den forhindrer ilten i at blive optaget i blodet.
Det fremgår af Afbrændingsbekendtgørelsen (retsinformation.dk) § 11 at;
Stk. 2. Mindre griller, der fungerer ved forbrænding af fast brændstof, kan anvendes på en altan, i en carport, under en overdækning eller lign., såfremt overdækningen har mindst én åben langside.
Stk. 5. Griller må kun bruges indendørs, hvis de er fremstillet med henblik herpå, og de anvendes i overensstemmelse med fabrikantens anvisninger, herunder med hensyn til udluftning mv. i den lokalitet, hvor grillen anvendes.
Stk. 6. Brug af griller, der fungerer ved forbrænding af gasformigt brændstof, er generelt kun tilladt udendørs, jf. reglerne i gasreglementets afsnit B-5.
Brug derved kun en grill, som er godkendt indendørs - eksempelvis en elgrill.
Med venlig hilsen