Spørg Bolius

Krav til bagtrappe-dør

Hej.

Jeg står og er ved at renovere lejlighed. jeg bor i en gammel etageejendom, hvor der er den klassiske bagtrappe. Jeg skal ha lavet et badeværelse i forbindelse med renoveringen.

Mit spørgsmål lyder på om der er regler for hvor meget en dør på bagtrappen skal kunne åbnes? umildbart lyder det mest rigtig at den skal kunne åbnes 90 grader, men jeg kan ikke rigtig finde et klart svar.

På forhånd tak.

Med venlig hilsen Jakob

Hej Jakob

Jeg mener at der tidligere har været anvisninger/vejledninger i hvor meget en dør skal kunne åbne. Og det var netop 90 grader i forhold til lukket tilstand. 

Din dør til bagtrappen er en flugtvejsdør. Hvis du skal ændre på døren, købe en ny skal du sikre dig at det er en dør, der lever op til gældende krav til døre mod flugtvejstrappe. Hvad dette krav er, afhænger af hvor stor en lejlighed I har, er den i flere etager?, hvor mange skal kunne benytte bagtrappen som flugtvej, hvor højt er huset osv. 

Men hvis du sikrer dig, at din nye dør er en Ei2 30-C (tidligere BD 30) dør, burde det være ok.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden