Spørg Bolius

Hvordan forebygger vi vand i kælderen?

I forbindelse med de sidste ugers kraftige regnskyl har vi igen oplevet vand i vores kælder. Vi har tætnet nedløbsrøret og alligevel siver der vand ind. Har I forslag til, hvem vi skal kontakte for at forebygge en fortsat indtrængning af vand? Vil et omfangsdræn afbøde vandindtrængning (- når vi læser de forskellige svar på
lignende spørgsmål, ser det ikke ud til at være en garanti)?

Mvh Anne

Kære Anne.

Når det kommer til vandindtrængen i kælderen er der sjældent nogen garantier. Det handler både om hvornår, og på hvilken måde bygningen er opført på, hvilke jordforhold der er omkring bygningen, og hvordan overfladevand afledes.

Kommer vandindsivning fra gulvet eller væggene? Er det mon fordi hele væggen er opfugtet og vandmættet, eller er der mere tale om en utæthed i et bestemt område?

Mange af disse faktorer spiller ind i jagten på at finde årsagen og måske udbedringen på problemet. 

En fuldstændig opgravning omkring kælderen - med udvendig efterisolering, drænplader og omfangsdræn vil gøre en stor forskel - men er også et enormt projekt. 

Men hvis grundvandet står højt, og opfugter gulvkonstruktionen vil det ikke hjælpe alverden. 

Prøv at granske problemet og mulige kilder til årsager - måske kan I på den måde komme tættere på hvem I skal kontakte omkring udbedringen og en "nem" løsning. 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden