Spørg Bolius

Hvilken isolering har den bedste lambdaværdi?

Hej Bolius

Kunne I ikke overveje, at lave mere oplysning om isoleringsmateriale med højere lambda værdi (såsom Kingspan og Aurogel). Hvad er fordele og ulemper? Er der særlige faldgrupper? Jeg hørte om sidstnævnte i DR udsendelse om restaurering af historisk hus i Sølvgade med Ane Cortsens.

Jeg vil gerne isolere mit indtil videre helt uisolerede skråloft i sommerhus, men rummene bliver for lave, hvis der skal bruges traditionel isolering.

På forhånd tak. 

Mvh Lisa

Hej Lisa.

Vi har denne artikel om emnet: Bliv klogere på isolering og varmetab i din bolig

Man skal være obs på brandbarheden ved mange af disse typer PUR og EPS typer. Ofte er denne type isolering udført med en anden gas/luftart end ilt, som netop gør af produktet isolerer bedre. Dertil er de indpakket i gastæt materiale. PIR isolering er udviklet til at have en bedre brandmodstandsevne end eksempelvis PUR. 

Aurogel som du omtaler fra programmet "Huse med hemmeligheder" som vores moderselskab Realdania har været til at støtte, har ifølge producenten (Vacupor) en lambdaværdi på mellem 0,007 og 0,018 W/m2K og er derved omkring 2-5 gange lavere end traditionel mineraluld. Jeg kender ikke yderligere til produktet, og har endnu ikke set det i anvendelse i ex enfamiliehuse.

Se også;

Lidt isolering er jo bedre end ingenting - så jeg vil bestemt råde dig til at isolere så meget det er muligt, med den isoleringstype der passer bedst til dit projekt. 

Det kan være, du skal have en rådgiver med på råd ift. udførelsen, og den løsning og isoleringstype du vælger.

God fornøjelse

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden