Spørg Bolius

Grundvand i kælder - kan vi sælge huset uden udbedring?

Hej

Vi har et dejligt gammelt hus fra 1948 med en lille kælder til opbevaring.

De senere år har vi oplevet vand i kælderen efter en meget våd periode. Der kan stå helt op til 5-7 cm vand - men efter nogle dage tørrer det selv helt ud igen. Vi har lært ikke at sætte noget på gulvet og lever med det. Men vi vil selvfølgelig gerne undgå “indendørs swimmingpool”, og som heller ikke er sundt for huset.

Hvis vi sælger - hvordan skal vi så forholde os, hvis det ikke er udbedret? Det er grundvand, der presser sig ind, og en løsning udefra virker helt uoverstigeligt. Kan man gøre noget indefra, som kan holde kælderen tæt?

/Susanne

Kære Susanne.

Man sælger huset, som det er - derved skal I ikke nødvendigvis gøre noget specielt i den forbindelse. I vil blive spurgt i tilstandsrapportens sælgeroplysninger (såfremt I vælger at få udført den), om der er oplevet problemer med vandindtrængen i kælder.

Man kan godt forsøge at tætne revner og sprækker i kælderen indefra.

En simpel metode kan være at tætne revner i kældervægge og i gulvet med eksempelvis betonmørtel. Revner, der løber i hjørnet mellem væg og gulv, kan tætnes med en elastisk fuge som silikone. Der vil ofte være lidt bevægelse på dette sted, og en elastisk fuge vil kunne optage disse bevægelser uden at blive utæt. Men se ikke dette som en varig løsning.

Læs også: 

Vær også opmærksom på, om der er en tagbrønd/regnvandsbrønd, som kan være utæt, og medvirker til unødig opfugtning af kælder.

Se også disse tidligere svar omkring vand i kælderen:

Held og lykke

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden