Spørg Bolius

Forudbetaling af håndværksydelse

Vi har lavet en aftale med et solcellefirma om at opsætte et anlæg til 118.000 kr. Aftalen er at anlægget bliver opsat den 18. oktober 2023, og halvdelen af beløbet skal betales forud. Er det normalt at halvdelen skal betales en hel måned før installation?

Mvh Per

Hej Per
Der er desværre mange firmaer der benytter sig af disse betalingsbetingelser, og det er lidt en uskik. 
På den ene side, kan man jo godt forstå det, da de skal ud og købe en masse materialer, herunder dyre solcellepaneler mv. 
Men omvendt må de også forstå, at I ikke bare lige overfører 59.000 kr. uden at have nogen sikkerhed for jeres penge.
Jeg siger derfor ofte til de firmaer som kræver penge upfront, at de kan få deres penge på en straksoverførsel, på dankort, mobilepay (hvad har du) lige snart materialerne står sikkert på din adresse og ikke før!

Vi har så mange gode muligheder for hurtige betalinger idag. 
Produkterne har jo en værdi i sig selv, så selv om du ikke skulle betale din regning, så har solceller jo en værdi, og firmaet kan returnere dem eller bruge dem på en anden sag. 
Har du derimod betalt 59.000 kr idag, og de lukker i firmaet i morgen har du tabt alle penge. Og derfor, i denne mistroiske verden betaler man bare ikke så mange penge forud.

Jeg håber I kan bruge mit svar. Held og lykke med det.   

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden