Spørg Bolius

Efterisolering med PUR-skum

Hej

Jeg overvejer at få isoleret min krybekælder som er 17cm dyb med Pur skum og derefter ligge gulvvarme og beton oven på. Her kommer spørgsmålet;

De siger at det også virker som en radon membran ? Er det giftigt ? Er der andet som jeg burde vide Jeg kan kun finde en leverandør på Sjælland men har brug for en på Jylland og Fyn.

Mvh Charlie

Kære Charlie.

Det har vi desværre ingen erfaring med. Men der findes isoleringsmaterialer af PUR. Se denne artikel Isolering - få det store overblik | Guide til 10 isoleringsmaterialer (bolius.dk)

Jeg synes ikke det er det oplagte valg til isolering. Det kommer naturligvis an på mange faktorer, herunder hvor gammelt huset er, hvad det er bygget af, og hvad der er under (i bunden af din krybekælder). Jeg antager at du fjerner alt organisk materiale herunder hele den oprindelige gulvkonstruktion, og at du er nede og arbejde på en bæredygtig bund.

17 cm er ikke meget for en krybekælder. Det må være et gammelt hus på mindst 100 år - hvor bunden måske består af jord?

Jeg vil anbefale at få en fagtekniker til at kigge på forholdene og vejlede dig i den rigtige retning. En bærende isolering kan være en god løsning, men egnethed i den konkrete situation må vurderes forinden. 

PU-skum er giftigt hvis det indeholder isocyanater som ikke er tilladt at bruge, hvis det kan erstattes af et ufarligt, mindre farligt eller mindre generende produkt jf. AT - se mere her: Arbejde med epoxy- og isocyanatholdige produkter - Arbejdstilsynet.

Isocyanater er blandt de almindeligste årsager til arbejdsbetinget astma jf Sundhed.dk

Se også denne artikle: Terrændæk sikrer huset mod fugt | Læs mere om de 3 lag (bolius.dk)

Held og lykke. 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden