1) Etablér nabohjælp

Nabohjælp kan forebygge op mod hver fjerde indbrud. Med nabohjælp kan man passe på hinandens huse i nabolaget, hilser på alle man møder og fortælle hinanden om mistænkelig adfærd og indbrud.

Det kan bl.a. ske gennem app’en Nabohjælp, hvor du bl.a. invitere betroede naboer til at blive feriehjælpere og skrive advarsler, hvis du oplever indbrudsforsøg og indbrud.

2) Gør døre og vinduer svære at bryde op

Sikr’ vinduer, døre og låse, så de kan modvirke indbrud i mindst 3 minutter. Du kan bl.a. sikre dem således:

  • Vinduer: Sæt glaslister fast med sikkerhedsskruer. Sæt sikringsbeslag på vinduerne.
  • Terrassedør: Skru glaslisterne fast med sikkerhedsskruer. Montér en indvendig lås med nøgle eller en kodelås.
  • Døre: Sæt to låse på hovedørenmed minimum 40 centimeters afstand. Montér et sikkerhedsslutblik i dørkarmen. Forstærk dørkarmene med et profiljern eller en lille jernplade, der bukkes omkring karmtræet.
  • Låse: Vælg låse med 11 stifter, der både er borefri og dirkefri.

3) Installér udendørs lys med sensor

Et engelsk studie viser, at hvis du kun skulle gøre én ting for at gøre dit hus mere indbrudssikkert, er det mest effektive at installere udendørs lys med sensor. Sensorstyret lys med bevægelsesføler er den bedste løsning, da den tænder automatisk ved bevægelse omkring boligen, og dermed øger sandsynligheden for, at tyven bliver set af fx dine naboer.

4) Få frit ind- og udsyn

Undgå fx at have for høj hæk og plankeværk eller træer og buske, der kan skjule en tyv, der er ved at bryde ind. Hæk og hegn bør højst være 1,6 meter høje og gerne kun 1 meter.

5) Lås haveredskaber og værktøj inde

Undgå, at evt. tyve kan bruge dit værktøj eller dine haveredskaber til at bryde ind i din bolig ved at sætte en kraftig hængelås på dit skur.