Spørg Bolius

Celotex på ydervæg

Er igang med at renovere mit hus fra 1939 hvor jeg pt. har taget alt tapet ned. I soveværelset er der som det eneste sted i huset, celotex plader på, i den ene ende.

Er godt klar over der er noget med dato for hvornår de er sat op og om de er lovlige - er ganske sikker på de er monteret før denne dato.

Mit spørgsmål er, om I vil anbefale mig at afmontere dem, før der skal spartles og sættes filt op? De har jo selvfølgelig en isolerende effekt, hvilket jo er godt i så gammelt et hus, men jeg har ikke problemer med at varme soveværelset op, da radiatoren er ret stor.

Så vil I anbefale mig at tage det ned eller lade det sidde? Jeg er bekendt med brandrisikoen og den er nok fra mig mindre vigtig, da det er en ydervæg i modsatte ende af døren.

Ja - Vi vil bestemt anbefale at fjerne pladerne. Hvis det var mit hus ville jeg tage pladerne ned og renovere på et "rent" underlag.

Både som du selv skriver ift brand (det er heri forholdet omkring lovlighed bliver aktuelt) og også om risiko for fugt.

Det kan jo være, at det for dig ikke er et punkt til bekymring, men kan være det for en kommende ejer - hvis du på et tidspunkt skal sælge.

Den isolerende værdi er ikke særlig høj - den gør blot at overfladen føles varmere, end eksempelvis en murstensvæg.

Se mere her:

Brandfarlige loft- og vægplader (bolius.dk)

Typiske skader på ældre huse opført før 1930 (bolius.dk)

God fornøjelse med projektet

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden