Klik for større billeder og swipe for flere billeder
To i én: Væg som rumdeler med indbygget køkkenelement
Da væggene mellem køkken, spisestue og stue blev fjernet for at få et stort køkken/alrum, blev der samtidigt bygget en vinkelformet væg for enden af køkkenet, for at lukke lidt af for indkig fra opholdsrummet til køkkenet.
Væggen er 1,22 m høj og måler 2,40 m på den lange led og 1,28 m på det korte stykke af vinklen. Den er bygget i gasbeton, som derefter er pudset op og malet med halvblank maling i samme nuance som køkkenelementerne.
Køkkenelementet er ligesom resten af køkkenet fra Kvanum, her brugt uden de medfølgende låger, så det står med åbne hylder. Det er tilpasset vinklen af en tømrer, som har sat lister og fodpaneler på, hvorefter det er malet med Dunhvid fra Kvanum. Metalpladen øverst er galvaniseret zink, tilpasset og leveret af en VVS mand.
Nogle mennesker har et særligt godt øje for at se en boligs potentiale, også selv om den står i en stil, som er en helt anden end deres egen.
Sådan en evne besidder indretningsarkitekt og boligstylist Maibritt Blossfeld, og da hun og ægtefællen Jesper Blossfeld for 10 år siden ledte efter et nyt hus og kom til et parcelhus fra 1970'erne, så hun mulighederne frem for begrænsningerne i et hus bygget til en anden tids behov.
- Det stod fuldkommen originalt, da vi så det - et typehus med funktionsopdelte rum, mørke trælofter og trælammeller på væggene på badeværelse og toilet. Hele huset var meget tungt og mørkt og fuldstændig retro, fortæller Maibritt Blossfeld, da Videncentret Bolius talte med hende i 2015.
Nyt arbejdsliv - ny boligramme
Dertil skulle huset også rumme Maibritts mange rekvisitter til boligstyling og give luft i økonomien til at bære to selvstændige job, da Jesper Blossfelds er selvstændig ejendomsmægler hos RobinHus.
- Vi kom fra et gammelt og superromantisk hus i Ålsgårde i 2 etager og med havudsigt, og det gjorde lidt ondt at flytte fra det hus. Og skulle vi flytte til noget parcelhusagtigt, så skulle det være, så man selv kunne sætte sit præg på det, siger hun.
Klassisk rumdeling i nye klæder
Så Maibritt og Jesper slog til og gik i gang med at totalrenovere huset indvendigt.
- Huset var opdelt med indgangsparti med vindfang og entre med toilet, en lang fordelingsgang ned gennem huset med badeværelse og soveværelse til den ene side og to værelser til den anden side. For enden af gangen lå et stort uisoleret rum, som har været brugt som integreret garage, fortæller hun.
I husets anden ende var der stue, spisestue og køkken med bryggers ved siden af. Mellem køkken og spisestue var der en lamelvæg med glas mellem lamellerne. Parrets plan var at gøre huset lysere og mere åbent ved at fjerne de mørke trælofter og lægge rum sammen blandt andet at slå stue, spisestue og køkken sammen til et.
- Vi har opdateret huset, så der er et køkken/alrum til en stor familie på fem, så vi kan have mange funktioner i ét rum, let adskilt med en væg med lidt højde, så man ikke kigger direkte ind i køkkenet, forklarer Maibritt.
Næste store projekt er det ydre
Badeværelse og toilet er der indtil videre ikke gjort noget ved, de står stadig i husets oprindelige stil og det samme gør alt det udvendige, som er det næste store projekt parret skal i gang med.
Resten af det personlige præg er sat med indretningen, som med hvidt, sort og natur, som de gennemgående farver og med vægten lagt på både det praktiske og på det visuelle udtryk.
- Det skal kunne fungere og samtidigt med at være praktisk, skal det være harmonisk, lækkert og komfortabelt. Jeg elsker smukke ting og kan godt lide at komponere opstillinger med dem. Og selv om hvide sofaer og lænestole kan virke upraktiske i en stor familie, så er det let at tage betrækket af og vaske det i maskine, siger Maibritt.
Evnen til at se mulighederne i en bolig bruger Maibritt Blossfeld også i sit arbejde med indretning og boligstyling og til sidstnævnte opgaver har hun interiør opmagasineret på lager i Hornbæk. Her står rekvisitter til at indrette 8-10 boliger i forskellige stilarter, både delvist og helt fra bunden, hvis en kunde ønsker det i forbindelse med et boligsalg. Sådanne opgaver løser hun blandt andet for Jesper Blossfeldts kunder, og han kan konstatere, at salg går hurtigere, når køberne visuelt får præsenteret mulighederne i en bolig.
Gå med det, du har af muligheder
Og spørger man Maibritt Blossfeld, hvad man særligt skal lægge vægt på, når man sætter sin bolig til salg, lyder svaret:
- Man skal først og fremmest rydde op, så der ikke ligger noget og roder på gulvene eller bordene eller står opvask i køkkenet. Skabe lys, luft og harmoni, sørge for at der ikke er for mange ting, at der er gulvplads og tænke på friske blomster og lækre rekvisitter på badeværelset og i køkkenet.
Og et godt råd til ens egen indretning?
- Skab harmoni med farver og materialer, der går igen og som fungerer sammen - det er bedre at gå med tingene end at modarbejde dem. Har man f.eks. en sofa i en farve, man ikke er så vild med, men som man ikke har råd til at skifte ud, så nytter det ikke noget at kombinere det med en farve, som man godt kan lide, men som ikke harmonerer med det. Det er bedre at finde en farve, som kan gå ind og harmonere med den og giver den et andet udtryk - i en maskulin retning med mørke farver eller en feminin med rosa. Man kan kigge på naturens farver og få inspiration der, siger Maibritt Blossfeld.