Spørg Bolius

Vinterklargøring af blandingsbatterier?

Jeg har i 10 år hjulpet min svigerinde, efter hun blev enke, med at vinterklargøre hendes sommerhus. Denne klargøring har bl.a. bestået i at afmontere blandingsbatter i bruseniche samt keramisk pakning i køkkenbatteri. Min svoger blev for mange år siden rådet til at gøre dette, vistnok efter et par dårlige erfaringer. Men baserer
dette råd sig på noget faktuelt?

Med venlig hilsen Jørgen

Hej Jørgen 

Jeg går ud fra, at der ikke er varme på sommerhuset om vinteren, og at du forinden du demonterer  blandingsbatterier, har lukket for vandet i brønden og tappet vandet af anlægget evt. med hjælp af trykluft for at få det sidste ud.

Og efter dette kan det være en god ide at fjerne blandingsbatteriet i badeværelset da der kan stå lidt vand heri som ved frost kan give skade på batteriet.

Det samme gør sig gældende ved køkken batteriet. Jeg må imidlertid erkende at jeg ikke har hørt om andre der er så grundige som din svoger var.

Det kan være noget bøvlet at demontere køkken batteriet. Jeg ville nok få fat i en lille luftpumpe eller kompressor til at blæse det hele igennem så der ikke står noget vand i nogen af blandingsbatterierne.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Ole Vedsted-Jakobsen, fagekspert

Aktuelt på forsiden