Spørg Bolius

Vil ny inverter påvirke vores afregningsgruppe?

Hej

Vi har solceller og er i afregningsgruppe 6, vi har et 6 KWH anlæg og nu ønsker vi at tilføje batteri, det betyder at vi skal skifte vores inverter til en hybridinverter, men vi er i tvivl om vi må det uden det har betydning for vores afregning? vi har forsøgt at få hjælp på Energistyrelsen, men uden held.

Kan I hjælpe? Mvh Anita

Kære Anita.

Vi har ikke beskæftiget os meget med afregningsgrupperne, men du kan finde lidt info her:

Solceller - læs fakta her, før du køber, udskifter og vedligeholder solceller

Jeg vil råde dig til at spørge hos den aktør som afregner din produktion, hvis du ikke kan finde hjælp hos Energistyrelsen.

Se også denne fra Energistyrelsen: Ændring af anlæg | Energistyrelsen (ens.dk). Heraf fremgår det at "Du skal som anlægsejer sikre dig, at den udskiftning, du foretager, ikke medfører, at den oprindelige installerede og godkendte effekt forøges. Sker der væsentlige ændringer af det oprindelige installerede og godkendte anlæg, så vil anlægget falde ud af den oprindelige godkendte ordning." 

Det fremgår også at "Det vil sige, at du for eksempel ikke må opsætte flere paneler eller opsætte en inverter, der forøger solcelleanlæggets installerede effekt."

Om udskiftning af inverter til en hybrid vil medføre forøgelse af effekten ved jeg ikke - men hvis den gør vil du umiddelbart udgå af den oprindelige ordning. 

Held og lykke.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden