Spørg Bolius

Vaskesøjle i lejlighed

Hej.

Vi står i en situation hvor vi gerne vil etablere en vaskesøjle ude på vores badeværelse i en lejlighed. Vi vil gerne vide om det er lovligt at etablere en vaskesøjle med vaskemaskine og tumbler - hvor badeværelset er 3,8-4 kvm. Væggen er 170 cm. bred, inklusiv fliser. Brusekabinen vil være på 97 cm bred, og vaskesøjlen vil skulle etableres lige op ad væggen indtil kabinen.

Mvh Jesper

Hej Jesper.

Det bør der ikke være noget i vejen for. Blot placering er iht gældende regler for placering af elektrisk materiel på badeværelser. Afløb føres til eksisterende - hvis synligt kan I gøre det uden kloakmester - hvis der skal etableres nyt skal det udføres af kloakmester.

Tilslutning til strøm skal også være inden for reglerne - hvis der allerede er en stikkontakt kan I tilslutte med stikprop - hvis ikke, skal der etableres en stikkontakt af en elektriker.

Vaskemaskiner må ikke være placeret i "område 1" på badeværelser - defineret af Sikkerhedsstyrelsen. Læs mere om områder her: Elektriske installationer i badeværelser (sik.dk)

Se også:

Valg af stikkontakt - Regler til bl.a. badeværelset

Elektrisk materiel i badeværelser (sik.dk)

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden