Spørg Bolius

Stenmel eller fugesand - hvad er bedst til terrassen?

Hvad skal man vælge ? Stemel eller fugesand på terrassen mellem stenene? Hvad anbefaler Bolius?

Vh Morten Jensen

Hej Morten
 
Der er fordele ved begge materialer, men også nogle få ulemper. I sidste ende er det begge gode fugematerialer, så valget er ofte en smagssag.
 
Fugesand er ofte nemmere at arbejde med, da det er nemmere at feje ned mellem fugerne. Det gør dem dog også en anelse mere modtagelige over for ukrudt, da det ikke pakker lige så tæt som stenmel. Noget fugesand har en tendens til at størkne og sætte sig fast på overfladen, hvis det overskydende ikke fjernes fra belægningen, inden der kommer regn. Det kan dog ofte opløses igen med vand og en stiv børste. 
 
Stenmel pakker tættere og kan fås i flere farver end fugesand. Til gengæld er der tilfælde, hvor stenmel har smittet af på belægninger, hvis man ikke sørger for at fjerne overskydende materiale, før der kommer regn. 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Berit Rørbøl, haveekspert

Aktuelt på forsiden