Spørg Bolius

Små 1-rums ventilatorer med varmegenvinding

Hej

Jeg har søgt forgæves efter test af små 1-rums ventilatorer med varmegenvinding. Jeg overvejer at installere et i teenage-hyblen og har kigget på bl.a. Duka One Pro 50+ og Klimair 160RE og lignende, men jeg kan ikke gennemskue hvad der er godt.

Jeg har sågar set en brugeranmeldelse af et produkt, hvor det ikke gjorde en forskel på målinger af CO2 og fugt. Hvad er op og ned?

Mvh. Christian

Hej Christian

Alt efter hvilken situation du står i, og hvilke rum der er tiltænkt mere ventilation, kan det være alt fra en lille effekt til en stor og mærkbar effekt.

Der er mange modeller efterhånden, og noget af det, der kan være vigtigt at kigge på, er støj. Skal den være på soveværelset er det rart at den er støjsvag. Nogle kan indstilles til at gå ned i niveau på bestemte tidspunkter.

Ventilation er rigtig vigtig for vores indeklima. Og har du ikke et ventilationsanlæg eller er en af de få danskere som lufter ud 3 gange om dagen med gennemtræk, ja så vil jeg mene du kan få gavn af et-rumsventilatorer.

Jeg har skrevet en artikel for nyligt, hvor jeg prøver at beskrive fordele og ulemper ved denne type ventilation. Og der er også lidt om hvad man skal være OBS på når man køber. Bemærk også muligheden for at få dem til at arbejde sammen, hvis du vil have flere monteret. På den måde kan de komme til at ventilere endnu bedre i hele huset.

Fordele og ulemper ved et-rumsventilation (bolius.dk)

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden