Spørg Bolius

Rengøring af affaldsbeholder - må vandet hældes ud på vejen?

Hej. Jeg bor i en andelsboligforening og rengøring af vores affaldscontainer, går på omgang. Lige nu rengøres de med klorin. Vi ønsker at rengøre dem med noget som ikke skader miljøet, da vi hælder det beskidte vand ud i kloaken. Hvad kan vi bruge dertil?

Vh Marianne

Hej Marianne.

I må faktisk ikke anvende midler, som ikke er godkendt til denne brug når I hælder vandet i rendestenen. Så det er godt I overvejer noget mere miljøvenligt. Det gælder bl.a. klor, terpentin og øvrige organiske opløsningsmidler.

Vandet fra vejbrønden renses ikke nødvendigvis på samme måde som vandet fra vores kloak fra husene. Afløbene på jeres gade leder muligvis vandet direkte ud i naturen, uden at blive renset først.

Ifølge Miljøbeskyttelsesloven må stoffer, der kan forurene vandet, ikke tilføres vandløb, søer eller havet. Og derfor kan kommunerne lave regler for områder, hvor fx kloaknettet har direkte udledning til et vandløb.

Du må gerne hælde beskidt sæbevand gennem afløbsristen på vejen og ned i kloakken - medmindre du har brugt virkelig krasse rengøringsmidler. Brug derfor en miljøvenlig sæbe, eller måske blot kogende vand til at rengøre jeres affaldsbeholder?

Hvis du bliver i tvivl om, hvad du må, kan du kontakte din kommune.

Se også:

God fornøjelse

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden