Spørg Bolius

Ozonbehandling mod myrer?

Hej Bolius

Jeg har engang hørt, at Skimmelrens - Ozon-behandling af helt hus over nogle dage slår alt levende ihjel. Hvis det er sandt, er det vel en måde at komme de myrer, som bor i mit hus, til livs?'

Jeg aner ikke, hvor de er, men kan se, at de vandrer ind og ud, og det har de gjort i nogle år. Og i stedet for at lave hul på hus/ skunke osv. tænkte jeg, om det er løsningen med en ozonbehandling?

Hilsen fra “myre- boet” 

Hej 'Myrebo'

Ozonbehandling bør man ikke anvende i boliger. Det er skadeligt for mennesker. Man anvender det nogle gange som lugtrensning efter en brand. Men ellers bør man holde sig helt fra det.

Jeg mener ikke, at ozon kan fjerne skimmelsvamp. men det kan fjerne lugten (som dog kommer igen, hvis man ikke får bugt med fugten som giver skimmelsvamp) Og jeg tvivler meget på, at det kan bekæmpe myrer. Der er sikkert andre midler, som vil være mere effektive.

Myrer kommer om foråret og forsvinder igen i løbet af august/september lidt afhængigt af, hvor varmt det er.

Ses der små bunker jord/grus langs husets sokkel i foråret, så kommer myrerne udefra og graver sig ind under huset. Og så kan de bekæmpes udefra med enten gift eller med kogende vand, som ødelægger æggene.

Du bør nok få lokaliseret, hvor de kommer fra, om de bor inde i huset (hvilket er ret tvivlsomt), eller om de bor under huset eller udenfor huset - og så få dem bekæmpet der.

Se også:

Hvordan slipper du for myrer indendørs?

Luftforurening - Sundhedsstyrelsen

Ozon og indeklima - Patienthåndbogen på sundhed.dk

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden