Spørg Bolius

Nyistandsættelse ved fraflytning af lejemål

Jeg skal fraflytte min lejlighed nyistandsat. Har boet her mere end 10 år. Kan udlejer virkelig kræve at køkken og badeværelset skal se nyt ud?

Der er jo uundgåligt et vist slid efter 10 år. Den er fremlejet og er nu solgt til ny ejer, som skal ind selv og bo her.

Mvh Jan

Kære Jan
 
Tak for din henvendelse.
 
Da du som nævnt har boet i lejemålet i mere end 10 år, vil det være de tidligere regler fra lejeloven før den 1. juli 2015 som finder anvendelse ved fraflytning. I den ”gamle” lejelov fra før 1. juli 2015, kan udlejer kræve nyistandsættelse af lejemålet og ikke kun normalistandsættelse.
 
Udlejer kan derfor som hovedregel godt kræve, at der er tale om nyistandsættelse af lejemålet, medmindre det kan dokumenteres at bad og køkken var i dårligere stand ved indflytning end ved udflytning.
 
Det er altid muligt at indgive en fraflytningsopgørelse til bedømmelse hos huslejenævnet, her vil de både tage stilling til om de formelle regler er overholdt, ligesom de vil vurdere om prisen på istandsættelse er ubillig.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Rasmus Lindsten, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden