Spørg Bolius

Mindre sollys gennem 3 lags energiruder?

Hvor meget sollys trænger der igennem 3 lag glas? Skader det energiruder med 3 lag glas, hvis man påsætter solfilter? På de gamle vinduer af 2 lag glas, havde jeg påsat solfilter. De var på ingen måde skadet, solfilteret var helt klart.

Mvh Dorrit 

Hej Dorrit.
 
Der vil som udgangspunkt komme mindre dagslys igennem en 3-lags rude end en 2-lags rude. Hvor meget sollys der trænger igennem, afhænger af vinduesrudens LT-værdi, som beskriver lystransmitansen, dvs. den andel af solens stråler, der trænger igennem ruden. For eksempel, hvis rudens LT-værdi er 0,80, vil det betyde, at der trænger 80 procent af solens stråler ind i bygningen
Det kommer an på glastype, placering, coating, etc.
 
Jeg vil råde dig til at rette henvendelse til producenten og bede om udspecificering eller sammenligning af de forskellige glastyper.
Det kan også være du kan finde svaret her: Solafskærmning - Glas med Garanti
 
I forhold til solfilm, så kan det godt skade vinduet ved såkaldt termisk sprængning, hvis der lukkes eller isoleres for tæt på vinduesglasset. Dette kan ligeledes ske ved tætte persienner o.lign. 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden