Spørg Bolius

Må man lade hestemøg ligge på vejen?

Må man efterlade hestemøg på offentlig vej ? Det er jo ikke muligt at stå af hesten og feje op midt på vejen.

Mvh Jørgen

Hej Jørgen

I Danmark er reglerne omkring efterladelse af hestemøg på offentlig vej ikke klart defineret i lovgivningen. Nogle kommuner har specifikke regler for håndtering af hestemøg på offentlig vej. Det er en god idé at tjekke med din lokale kommune for at se, om der er særlige bestemmelser, du skal følge. 

Selvom der ikke nødvendigvis er en specifik lov, er det almindelig praksis at udvise hensyn til andre trafikanter og fodgængere. Hvis det er muligt at undgå at efterlade hestemøg på vejen, bør man gøre det.

Når det ikke er praktisk muligt at feje op midt på vejen, kan man overveje at planlægge sine rideture på mindre trafikerede områder eller stier, hvor hestemøg ikke udgør samme problem.

Jeg har forespurgt politiet, hvad de gør rent praktisk i "det ridende politi". Hertil svarer de:

”Det er fra gammel tid tilladt for heste at besørge på veje, hvor der må køre biler. Så lander hestemøget dér, lader vi det ligge. Normalt rider vi ikke på fortove og cykelstier, men skulle hestene have behov for at komme af med en hilsen dér, stiger rytteren, i det omfang situationen tillader det, af hesten og får det skubbet ud i vejkanten eller ind i rabatten.” 

Jeg går ud fra, at der er tale om en hest og rytter – uden vogn. Hvis det er hest med vogn, findes der systemer med opsamlingsposer som kobles på vognen, og som i nogle tilfælde kan anvendes.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden