Spørg Bolius

Lovliggørende byggetilladelse - skal vi have faglig hjælp?

Vi har et sommerhus fra 1977, der er fuldt lovligt, men i forbindelse hermed et meget fint udhus/værksted fra 1989, som den tidligere ejer af en eller anden grund ikke fik indhentet tilladelse til, selvom man valgte at placere de 23 m2 i skel. Nu vil vi gerne sælge huset og har igangsat ansøgning om lovliggørelse hos kommunen.

Da vi efter at være blevet gjort opmærksom på mangler i vores udfyldelse af den digitale byggeansøgning føler os på usikker grund, er vores spørgsmål, om vi som ikke-byggesagkyndige bør entrere med en fagmand til at håndtere det videre forløb? Vil sandsynligheden for et positivt svar i givet fald vil være større?

Mvh Poul

Kære Poul.
 
Sandsynligheden for en tilladelse eller ej, er ikke afhængig af hvem der søger. Alle må søge, men skal naturligvis kunne indfri de krav og ønsker som en byggetilladelse kræver.
Hvis der er ting I ikke forstår eller har svært ved at redegøre for, kan det være en idé at få hjælp fra en byggerådgiver som er vant til disse processer.
I kan også forsøge at kontakte kommunen, og høre status på ansøgningen. Lovliggørelse af sager er ofte nedprioriteret af kommunerne og kan tage lang tid.
 
Held og lykke
 
Byggetilladelse | Hvornår skal du søge om en, og hvordan gør du?
Søg byggetilladelse | Nem guide til, hvordan du søger byggetilladelse

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden