Spørg Bolius

Klage over energimærke

Hej

Vi har købt en gammel patriciervilla fra 1928 for snart 3 år siden (sep 2019)

I energimærket der er lavet i september 2013 står der at kælderen er isoleret udvendig med 100mm, det finder vi så ud af her ca. 2½ år efter vi har købt huset, at det er den ikke! Klager så over det til dem der har lavet energimærket, bliver afvist med begrundelsen, at vi skulle ha klaget inden for et år efter købsdato,
og hvis vi havde gjort det inden for et år var vi kun berettiget til et nyt energi mærke. Så gjorde ikke mere i det.

Står nu her med en måned tilbage af energimærkets gyldigheds periode, og synes ikke det er fair. Er der noget man kan gøre, vil være ked af at bruge en formue på en advokat, men vil også gerne ha den isolerede kælder
som vi har købt.

Mvh Simon

Kære Simon.

Det er en rigtig ærgerlig situation, og det lader til at I bliver "fanget af tiden" desværre.

Det fremgår således på borger.dk: 

Hvis du mener, at der er fejl i energimærkningen, skal du i første omgang klage til det energimærkningsfirma, som har udarbejdet energimærkningen.

Firmaet har pligt til at behandle klagen og sende dig et skrifteligt svar. Det er muligt at klage over energimærket op til 1 år efter indberetningen eller overdragelse af energimærket til en ny ejer - dog senest 6 år fra energimærkningsrapportens datering.

I kan derved ikke længere klage over fejl i rapporten. 

Dog kan du undersøge hvor oplysningen om den udvendige efterisolering kommer fra (det bør fremgå af energimærket). Hvis det er sælger som har oplyst det, er det måske en mulighed at finde frem til denne og forespørge omkring isoleringen.

Hvis du har brug for en advokat, kan du undersøge om du har retshjælp inkluderet i din forsikring. 

Se også:

Klagevejledning | Energistyrelsen (ens.dk)

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden