Spørg Bolius

Kan vi tinglyse tvungen medlemskab i grundejerforening til de kommende ejere?

Vi ønsker at oprette en grundejerforening i en bebyggelse med 16 rækkehuse, er der to, der ikke ønsker at medvirke.

Kan man tinglyse en servitut om medlemskab af grundejerforeningen, og med hensyn til de to der ikke ønsker at være med, tinglyse, at ved ejerskifte, skal den nye ejer være medlem af grundejerforeningen?

Hvis det kan lade sig gøre, skal vi så have tilladelse fra de to, der ikke vil værre med fra start om at vi godt må tinglyse en servtut på Deres ejendom?

Vh Ulla 

Kære Ulla

Tak for dit spørgsmål.

Udgangspunktet er, at hvis alle boligejere er enige om et tvungent medlemsskab til en grundejerforening, kan I få tinglyst en pligt til at være medlem af grundejerforeningen på alle ejendomme - i dette tilfælde rækkehusene. Men det kræver som nævnt enstemmighed. Hvis de to grundejere ikke ønsker at medvirke, kan I derfor som udgangspunkt ikke tvinge dem til at være med eller tinglyse en servitut om medlemsskab til grundejerforeningen.

I kan heller ikke tinglyse en servitut om at kommende ejere af de 2 rækkehuse skal være medlemmer af grundejerforeningen. 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Rasmus Lindsten, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden