Spørg Bolius

Kan jeg give badeværelset betonlook uden at få bemærkninger i tilstandsrapport?

Hej Bolius,

Overvejer at lægge conteco beton produkt ovenpå eksisterende klinker på et badeværelse. Umiddelbart skal det være på gulvet, men overvejer også at påføre det i brusekabinen, da produktet skulle kunne holde til dette. Produktet er en pendant til micocement, men skulle være et lignende produkt man forholdsvist nemt selv ville kunne påføre.

Se yderligere info om produktet her: conteco.dk/badevaerelse/

Mit spørgsmål er følgende: Ved i om det i en tilstandsrapport vil kunne give en anmærkning? Der står på deres hjemmeside at produktet er MK-godkendt ved brug sammen med en vådrumsmembran. I mit tilfælde vil jeg ikke påføre ny vådrumsmembran,da jeg har planer om at påføre ovenpå eksisterende klinker, men det burde vel ikke være noget problem, da der jo under klinkerne er membran.

på forhånd tak

Mvh Morten A

 

Hej Morten

Som prof. rådgiver får du mig ikke til at sige, at det er en super god idé.

Jeg ved godt det er fristende og nemt, men det bedste er altid at gøre korrekt – fra bunden af.

Jeg kan dog forstå, at badeværelset må være ”nyere”, idet du siger at der er en membran under de nuværende klinker. Hvis der er det, så er det ikke nær så slemt, som at smide det oven på en ældre konstruktion uden vådrumsmembran.

Det praktiske – gulvafløb

Når du smider et lag oven på klinker og fliser så kommer der en ny og blottet kant ved gulvafløbet. Her vil fugten kunne trænge ind i enden i laget mellem cementlaget og de gamle fliser. Det betyder måske ikke så meget for selve konstruktionen, da fugten bliver dér. Men på sigt kan og vil der opstå skader på selve belægningen, som kan give revner mv. Så længe der er tæt, (vådrumsmembran mv.) sker der dog ikke noget med konstruktionen under, og i så fald får du ikke en K3-skade i en evt. tilstandsrapport. Men bliver den bygningssagkyndige i tvivl om den eksisterende vådrumssikring, vil han give det en K3-anmærkning.

Vedhæftning

Noget andet er selve vedhæftningen af de nye overfladebehandling. Jeg har set mange udgaver af belægning på belægning. Det kan være svært at få tingene til at hænge sammen, og dermed kan der opstå hultlydende områder og revner samt afskalninger.

Videre har jeg set disse ”udspartlinger” hvor man kan se aftrykket fra de gamle flisefuger igennem det nye lag. Så sørg altid for først, at spartle disse fuge-riller ud først.

Afrensning og primer af den gamle overflade er yderst afgørende, og her skal du følge brugsanvisningerne meget nøje fra producenten. Og kort fortalt, har producenten ikke anvisninger for hvordan man ligger laget ovenpå gamle klinker/fliser, så lad være. Nu kan jeg så læse inde på hjemmesiden, at produktet godt kan bruges til dette.

Sidst men ikke mindst, vær ærlig overfor dig selv og egne evner. Produktet er fedt og flot, men det kræver håndelag. Så hvis du ikke før har lavet sådan noget, så skulle du måske lige øve dig først, førend du kaster dig ud i mange kvadratmeter af det dyre produkt.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden