Spørg Bolius

Hvad er der galt med mit tagpaptag?

Hej.

Vores tagpap tag ser sjovt ud, jeg vil høre, om I har nogle idéer om, hvad det fejler?

Mit spørgsmål er; skader det taget? Kan det fjernes? Hvilket produkt kan det fjernes med? Kan der lægges nyt tagpap oven på? Skal jeg lægge nyt tag?

Med venlig hilsen Arnt

Hej Arnt.

Der er mos og lav, som er på jeres tag, så det fejler som sådan ikke noget.

Hvis ikke overfladen og de små grå/sorte skifersten er slidt væk, og der ikke er tegn på utætheder, bør du ikke gøre noget. I dette stadie vil det nok skade mere, end det vil gavne. Medmindre taget selvfølgelig har en sådan alder, at det er naturligt med en udskiftning eller et nyt lag. 

Lav er ret sejlivet, men det kan fjernes med en godkendt algebehandling. Du kan se, hvilke midler der er godkendte i Miljøstyrelsens bekæmpelsesmiddeldatabase.

Vær nænsom ved overfladen på taget, så den ikke slides eller beskadiges unødigt ved brug af vand, kost, og lignende. Brug aldrig en højtryksrenser til at spule taget da du risikerer at skade det. 

Jeg ville ikke lægge nyt pap direkte oven på dette uden først at have fjernet det værste, så overfladen er ren og jævn. Følg i øvrigt producentens vejledning

Relaterede artikler:

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden