Spørg Bolius

Gulvfliserne løsner sig - skal gulv ikke kunne holde længere end 9 år?

Hej Bolius

 Vi bor i vores nybyggede hus fra 2013. I løbet af det sidste år er gulvfliserne i køkken-alrummet blevet skrukke (lyder hule, når vi går på dem). Vi har haft byggeentreprenøren ude og han undrer sig meget over at fliserne bliver skrukke efter 9år,? men siger, at det ikke er noget han dækker.
Vores forsikringsselskab vil heller ikke dække, da det ikke er en akut opstået skade.
Kan det virkelig passe, at vi selv skal dække denne omkostning?
Og hvorfor bliver fliserne skrukke?
Kan der være brugt en forkert lim eller kan den være opbevaret ved forkert temperatur?
Hvad er vores muligheder og hvordan kan vi forsikre os om, at der ikke er fejl/mangler fra gulvmandens
siden tilbage i 2013?

Mvh Samina

Hej Samina
 
Det er jo selvsagt ikke normalt, at fliserne skal springe op efter blot 10 år, og derfor er det en mangel som hører ind under entreprenørens ansvar.
Han vil muligvis fremføre, at han kun har 5 års ansvar. Men overfor forbrugere er der tale om at man kan påtale mangler op mod 10 år efter udførelsen.
Det er ikke lige så nemt, som indenfor de omtalte 5 år. Men ikke desto mindre.
Dertil er der Byggeskadeforsikringen, som I kan forsøge at melde skaderne til. De dækker dog kun væsentlige skader, og de vil uden tvivl mene at dette ikke er en væsentlig skade. Det kan man så diskutere.
Mit bedste råd er, at I hyrer jer en byggesagkyndig, (med forstand på flisebelægninger) som kan rådgive jer nærmere. Dertil får I nok brug for en advokat. Og I skal ikke vente!! I har reelt meget travlt, hvis I skal nå at reklamere korrekt indenfor de omtalte 10 år som udgør forældelsesfristen.
Held og lykke med det. 
 
Med venlig hilsen
 
Morten K. Mathiasen

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden