Spørg Bolius

Gulv er skruet fast - er det ok?

Vi er i gang med at få lagt et masivt trægulv, her har tømrer valgt at skrue gulvet i fer.

Før skruen er der undersænket. Undersænkningen ligger ned til 2 mm fra oversiden af træet, så efter lægning vil der kun være mulighed for slibning op til 2 mm før at huller starter med at blive synlige.

Er dette en ok løsning?

Mvh Christian

Hej Christian 

Den måde at montere gulvet på, ved at skrue skråt ned ved feren, er en helt normal måde at fastgøre gulvbrædderne. Det kaldes, at skruen monteres fordækt.

Men man skal naturligvis vælge en speciel type skruer med et passende lille hoved med skrå sider, som kan fræse sig lidt ned i træet, og ikke skrue for skråt, så den beskadiger siden af brættet unødigt.

Det kunne se ud til på dit foto, at man ikke skruer i overgangen mellem bræt og fer, men oppe på siden af brættet. Det er svært at vurdere, om skruen er korrekt type, men den skal være med et lille hoved.

Producentens anvisning skal naturligvis følges - her vil jeg formode, at der angives, hvor tæt på overfladen der må anvendes forsænker, hvis dette er forskrevet. Normalt forsænkes der ikke, men i nogle tilfælde skal der forbores, fx ved hårde træsorter.

Alternativet til denne fastgørelse er at forsænke og lukke hullerne med propper, men det er naturligvis en noget dyrere løsning og ikke helt usynlig.

Held og lykke

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Ole Vedsted-Jakobsen, fagekspert

Aktuelt på forsiden