Hvad er et opbevaringshotel?
Et opbevaringshotel er typisk en bygning med en masse lagerrum i forskellige størrelser, du kan leje. Rummene er aflåste, og operatøren garanterer med en forsikring, at dine ting ikke kommer til skade og kan stå tørt og sikkert. De forskellige firmaer sælger ekstra services ud over opbevaring, fx flyttekasser og transport.
For 15 år siden var det stort set kun den amerikansk lagerhotel-kæde Shurgaard, der tilbød et klart opbevaringskoncept til private boligejere. Siden er kæder som fx City Self-storage, Pelican Self Storage og Nettolager kommet på banen og tilbyder også, at du kan få opbevaret dine overskydende ting mod betaling. Det er især omkring København, at kædernes opbevaringshoteller er skudt op, og der er stor forskel på, hvad de forskellige kæder tilbyder, og hvad det koster.
Hvornår er det en god ide at benytte sig af opbevaringshoteller?
Der er mange forskellige forklaringer på, hvorfor danskerne benytter sig af opbevaringshoteller. Den stigende efterspørgsel kan skyldes at nye beboelsesbyggerier med lejligheder i mindre grad end tidligere er udstyret med opbevaringsrum på loftet og i kælderen, så der er færre opbevaringsmuligheder i nye lejligheder.
- Så står du og skal flytte ind i en ny lejlighed med mindre plads til opbevaring, så kan det være en løsning, at benytte dig af et opbevaringshotel.
- Hvis du skal flytte, og i en periode står mellem to boliger, så er det også oplagt at du kan benytte dig af et opbevaringshotel.
- Skal du flytte midlertidigt til udlandet, kan et opbevaringshotel også være en løsning, hvis du ikke kan tage alle dine ting med til dine nye bolig i udlandet.
LÆS OGSÅ: 10 gode råd: Få styr på rodet
Hvad koster det at få opbevaret sine ting?
Der er stor forskel på både pris og muligheder, hvis du skal have dine ting opbevaret på et opbevaringshotel. Hvilket tilbud der er bedst for dig afhænger af, hvilken by du vil have dine ting opbevaret i, hvor meget plads du har brug for, hvor tit du skal have adgang, og hvilken service du har brug for.
Det kan godt betale sig at ringe rundt og høre, hvad de forskellige operatører tilbyder. Og lagerhotellerne er villige til at forhandle prisen, erfarer Bolius. Priserne varierer meget, og vi har set priser fra cirka 150 - 350 kr. pr. m3 om måneden (2023). Priserne kan variere i forhold til, hvor lageret er placeret rent geografisk, hvor stort rummet er og hvor lang tid, du gerne vil leje rummet. Vær også opmærksom på, at der kan være en særligt lav pris de første par måneder og en væsentligt dyrere pris efterfølgende.
Så vurdér, hvilken service du har brug for, og hvor lang tid du skal have opbevaret dine ting, og regn ud, hvad det vil koste hos de forskellige opbevaringshoteller i dit område.
Er dine ting forsikret, hvis du benytter et opbevaringshotel?
Du skal selvfølgelig sørge for, at dine ting er låst forsvarligt inde i de lagerrum, du lejer. Normalt bør din egen indboforsikring være nok som forsikring, men tjek evt. med dit forsikringsselskab.
LÆS OGSÅ: Generelt om forsikringer for boligejere